aA
Nikolajevsko srities (Ukraina) milicija sulaikė Vidaus reikalų ministerijos kapitoną Jevgenijų Dryžaką, kartu su kolega dalyvavusius žvėriškame grupiniame išžaginime.
Ukrainoje brutaliai grupiniu būdu išžaginta moteris
© Reuters/Scanpix

Nusikaltimo metu jis teigė buvęs tarnyboje, tai ir buvo jo alibi, informuoja newsru.com.

Tai, kad kapitonas nesusijęs su išžaginimu, turėjo patvirtinti stebėjimo kamera milicijos nuovadoje. Tačiau specialistai padarė išvadą, jog filmuota medžiaga nepatvirtina J. Dryžako buvimo darbo vietoje, veikiau priešingai.

Tą birželio 27 d. naktį, kai Vradijivkos gyvenvietėje buvo išžaginta moteris, kamera užfiksavo, kad kapitonas buvo rajono milicijos nuovadoje 23 val. Vėliau vienas darbuotojas išjungė patalpoje šviesą.
„Tamsoje neįmanoma pasakyti, kas vaikščiojo. Buvo galimybė išeiti iš budėjimo dalies į rajono poskyrio kiemą. O iš ten galima išeiti nepastebėtam“, – teigė prokuroras Anatolijus Titus.

Jau išsiaiškino, kuris darbuotojas išjungė koridoriuje šviesą. Teisėsaugininkas dar nepaaiškino, kam išjungė šviesą. Įtariama, kad šviesą išjungė tyčia, siekiant nuslėpti kapitono nebuvimą nuovadoje.

29 m. pardavėja Irina Kraškova ėjo iš kaimo klube vykusių šokių ir tapo žagintojų auka. Moterį įsitempė į automobilį ir ėmė mušti kastetu. Išžagintą moterį paliko mirti miške. Jos teigimu, po valandos žagintojai grįžo jos pribaigti. Laimė, moteriai pavyko pasislėpti krūmuose ir per stebuklą išvengti mirties.

Išžaginta ir apvogta moteris ryte prišliaužė iki malūno, ten ją pastebėjo viena gyventoja. Medikai konstatavo atvirą kaukolės lūžį, pjautines žaizdas galvoje, daugybę sumušimų ir kraujosruvų. 10 m. sūnų vienai auginančiai moteriai jau atliko dvi operacijas. Jos būklė tebėra sunki.

Ligoninėje ji atpažino du žagintojus – leitenantą Dmitrijų Poliščiuką, kuris yra vieno rajono prokuroro sūnėnas, ir kapitoną Jevgenijų Dryžaką, tuometinio srities VRM valdybos vadovo krikštasūnis.

Trečias įtariamasis – taksistas Sergejus Riabinenka. Jis žiauriai mušė moterį, kol milicininkai ją žagino.

S. Riabinenką ir D. Poliščiuką sulaikė iš karto, o J. Dryžako neskubėjo sulaikyti. Tvirtinta, kad jis turėjo alibi – tą naktį budėjo nuovadoje. Tačiau tam prieštaravo daugelio liudininkų parodymai – šie matė neblaivius milicininkus klubo šokiuose.

Liepos 1 d. vakare pasipiktinusių gyventojų minia šturmavo rajono milicijos poskyrį Vradijivkoje. Į pastatą mėtė akmenis, kiaušinius, butelius su degiu skysčiu. Milicininkai pasislėpė rūsyje. Vėliau VRM bandė priskirti įvykį provokaciniams opozicijos politikų veiksmams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.