aA
Ketvirtadienį 16.30 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Telšių r., Tryškių sen., kelyje Palanga–Šiauliai, pravažiavus Ūbiškės miestelį, ant Virvytės upės tilto susidūrė du automobiliai. Yra nukentėjusių žmonių.
Policija, plafonas, švyturėliai
© A.Didžgalvio nuotr.

Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad avarija įvyko ne ant tilto, o maždaug 50 metrų už jo.

Pirminiais duomenimis, A klasės „Mercedes Benz“ automobiliu nuokalne važiavę lietuviai ketino pasukti į kairėje kelio pusėje esančią poilsio aikštelę. Vairuotojas paskui pasakojo, kad pradėjęs posūkio manevrą pamatė iš paskos atlekiantį automobilį. „Audi B4“ trenkėsi į „Mercedes“ vairuotojo dureles.

Sužalota „Mercedes“ keleivė, sėdėjusi ant galinės sėdynės. 51 metų moterį greitoji pagalba išvežė į ligoninę.

„Audi“ - su bulgariškais numeriais, tačiau vairuotojo dokumentai rumuniški. Ir jis, ir jo bendrakeleiviai, ir kiti tautiečiai, netrukus į avarijos vietą atvažiavę dar vienu automobiliu, su pareigūnais nekalbėjo nei angliškai, nei rusiškai, tik kartojo „Romania“. Tačiau po kiek laiko patruliams pasiskųsti, kad jam bloga ir skauda galvą, sugebėjo.

Pareigūnai iškvietė dar vieną greitosios pagalbos brigadą. Medikai „Audi“ vairuotoją išvežė į ligoninę apžiūrai.

Telšių policijai teko ieškoti vertėjo iš rumunų kalbos. Manoma, kad avarijoje dalyvavo Rumunijos čigonai.

Pastaruosius keletą metų vasarą Lietuvos keliuose vis atsiranda Rumunijos čigonų. Stabdydami pravažiuojančius žmones jie apsimeta, jog sugedo jų automobilis, o pinigų jie neturį, tačiau turintys aukso, kurį „prispirti bėdos“ sutinka parduoti labai nebrangiai. Vėliau paaiškėja, jog grandinėlės ir žiedai - visiškai ne auksiniai. Taip pat tokie atvykėliai pardavinėja neveikiančius benzininius pjūklus ir kt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.