aA
Budistų vienuolisTailando, nufotografuotas keliaujantis privačiu lėktuvu ir apsuptas prabangiausių ir madingiausių aksesuarų, ne tik susilaukė aršios kritikos – pareigūnai įšaldė visus jo pinigus. Įtariama, kad vienuolis plovė pinigus, skelbia „The Telegraph“.
Vienuolis Luang Pu Nenkham Chattigo
Vienuolis Luang Pu Nenkham Chattigo
© youtube.com

Luang Pu Nenkham Chattigo, ekstravagantiškas vienuolis iš Chantitamo miško vienuolyno, nebegalės disponuoti sąskaitose banke esančiomis lėšomis – tokį sprendimą priėmė Tailando kovos su pinigų plovimu tarnyba.

Vienuolis dėmesio susilaukė po to, kai buvo paviešintas iškalbingas vaizdo įrašas: jame Luang Pu Nenkham Chattigo skrenda privačiu lėktuvu, akis slepia po stilingais ir prabangiais akiniais nuo saulės, greta jo – „Louis Vuitton“ krepšys.

Tailande skandalą sukėlė ir nuotrauka, kurioje vienuolis guli šalia, kaip spėjama, nuogut nuogutėlės moters. Tailande gyvena didžiausia budistų vienuolių (kurie turėtų laikytis celibato) bendruomenė pasaulyje.

Maža to, minėtasis vienuolis kaltinamas turįs du vaikus ir lytiškai santykiavęs su mažiausiai aštuoniomis moterimis.

Tailando kovos su pinigų plovimu tarnyba nurodė įšaldyti 16 vienuoliui ir jo bendrams priklausančių bankų sąskaitų. Tokių priemonių imtasi paaiškėjus, jog įprastai per dieną iš jų būdavo atliekamos maždaug 4 mln. eurų (13,81 mln. Lt) vertės piniginės operacijos. 10 sąskaitų yra atidarytos būtent vienuolio vardu.

„Noriu įspėti Luang Pu Nenkham tinklą ir patį Luang Pu, jog jie nebegali disponuoti lėšomis bankų sąskaitose, nes tokie veiksmai prilygtų pinigų plovimui“, - teigia Tailando kovos su pinigų plovimu tarnyba sekretoriaus pavaduotojas Suwanee Sawaengpholis.

Už pinigų plovimą Tailande gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Tailando kovos su pinigų plovimu tarnyba įtaria, jog vienuolio sąskaitose esantys pinigai greičiausiai yra žmonių aukos, skirtos vienuolynui.

„Jeigu pinigai buvo išreikalauti klasta pasinaudojant žmonių pamaldumu, tokia praktika baudžiama pagal pinigų plovimo įstatymą“, - sako pareigūnas.

Manoma, jog 34 metų vienuolis šiuo metu keliauja po Europą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.