aA
Lenkijoje Vroclavo mieste prasidėjo neįprastas procesas, kuris prikaustė daugelio lenkų dėmesį. Labai gražiu „Stebuklinga Pūkuotuko šalis“ pavadinimu vaikų darželio auklėtojos „dėl šventos ramybės“ mažyliams surišdavo rankytes ir kojytes bei užkimšdavo burnytes, kad šie tylėtų, o po to palikdavo juos be priežiūros ir užsiimdavo savo reikalais, informuoja svetainė TVN24.
Vaikų darželio mažyliams surišdavo kojas ir rankas
© A.Stackevič nuotr.

Darželio įkūrėjos mažylių tėvams žadėjo aukso kalnus: organizuoti įdomius užsiėmimus bei žaidimus, mokyti anglų kalbos, turėti dantų gydytoją bei kelias medicinos seseris.

Tačiau šios ikimokyklinės įstaigos veiklą beveik po dvejų metų nutraukė auklėtojos plepumas, kuri vienam iš tėvų papasakojo, kaip „auklėjamas“ jų vaikas. Šis nedelsdamas kreipėsi į prokuratūrą.

Vroclavo prokuratūros atstovė spaudai Malgorzata Klaus sakė, kad auklėtojoms už psichinį ir fizinį vaikų kankinimą bei melagingus pažadus gresia iki 8 metų laisvės atėmimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.