aA
Rusijos Permės srityje pradėta baudžiamoji byla dėl pagyvenusio ruso nužudymo – filmuojant stebėjimo kamerai, iš karto po operacijos žmogų sumušė gydytojas, skelbiama oficialioje Rusijos Federacijos tyrimų komiteto svetainėje.
Rusijoje gydytojas sumušė bejėgį pacientą, šis vėliau mirė
© youtube.com

Sumuštas pacientas vėliau mirė. Kaltininkas nustatytas, tačiau pareigūnai jam pateikti kaltinimus delsia, skelbia newsru.com.

Kaltinimai gresia ką tik iš pareigų atleistam Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro gydytojui Andrejui Votiakovui.

Paviešinus šokiruojantį vaizdo įrašą ir prasidėjus skandalui, tyrėjai pripažino, jog mediko veiksmuose galima įžvelgti nusikaltimą – pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 111 straipsnio 4 skyrių: sąmoningas ir gyvybei pavojingas sveikatos sutrikdytas, pasibaigęs mirtimi. Kodekse už tokį nusikaltimą numatoma iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kol kas tyrėjai dar neturi tikslių duomenų apie paciento mirties datą bei sumušimo, kurį nufilmavo stebėjimo kamera, ryšį su vyro mirtimi.

Kaip nustatė tyrėjai, 61 metų vyras atvyko gydytis į Kirovo srities ligoninę. Po apžiūros jam skirta planinė operacija. Iš karto po jos įvyko žiaurus incidentas, kurį įamžino stebėjimo kameros – pacientą sumušė medikas. Nukentėjusysis patyrė smūgių į galvą ir krūtinės sritį.

Incidentas įvyko dar vasario 21 dieną, tačiau niekas iš medikų, dalyvavusių egzekucijoje, vadovybei apie kolegos poelgį nepranešė. Vaizdo įrašas internete pasirodė po gero pusmečio, kai visuomenė atkreipė dėmesį į keistas Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro pacientų mirtis.

Galiausiai internautai, peržiūrėję vaizdo įrašą, jame atpažino A. Votiakovą – Permės širdies ligų instituto anesteziologijos ir reanimatologijos skyriaus vedėją.

Buvo ir tokių, kurie negalėjo patikėti, jog taip gali pasielgti gydytojas. Jie tvirtino, jog į ligoninę įsibrovė žudikas.

Skandalas baigėsi tuo, jog klinikos vyriausiasis gydytojas nusprendė A. Votiakovą atleisti.

„Kai tik vyriausiasis gydytojas Sergejus Suchanovas sužinojo, kas įvyko, jis nedelsiant priėmė sprendimą jį atleisti. Nežinome, kodėl Votiakovas taip pasielgė, kas jį paskatino padaryti tokią nesąmonę. Bet kokiu atveju, pas mus jis nebedirba“, - skelbia „Komsomolskaja Pravda“, remdamasi Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro atstovais spaudai.

Pats A. Votiakovas prisipažino mušęs pacientą, kuris dar nebuvo gerai atsigavęs po narkozės – esą už „įžeidžiančius žodžius“.

„Tai buvo sunki diena po paros budėjimo. Kai tik su kitu ligoninės personalu užėjau į ligonio palatą, jis pradėjo mane bjauriausiais žodžiais įžeidinėti. Ir tada aš, galiu prisipažinti, pratrūkau. Juk mes su šiuo pacientu tiek vargome, bandydami pastatyti jį ant kojų, o jis nerodė jokio dėkingumo! Aišku, dar tas lėtinis nuovargis padarė savo, pratrūkau. Kolegoms matant, kelis kartus jam trenkiau“, - neslepia gydytojas.

Medikas mano, jog smūgis pacientui širdies srityje niekaip negalėjo pakenkti dar po operacijos neatsigavusiam ligoniui. Esą vyras mirė dėl kitų priežasčių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.