aA
Sinoptikė Natalija Nikolajenko „LRT radijui“ prognozavo vasarišką savaitės pabaigą – kai kur galime sulaukti nestipraus lietaus, tačiau ir dienos, ir naktys džiugins malonia šiluma.
Savaitgalio orai: likti mieste nepatariama
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Ketvirtadienio dienos orus lems aukštesnio slėgio laukas, į Lietuvą plūs labai šiltas oras, lietaus nenumatoma. Išliks ramūs orai, pūs silpnas vėjelis. Vidurdienį oras įšils iki 25–29 laipsnių, o kai kur (didesnė tikimybė – Vakariniuose rajonuose) termometro stulpelis gali pasiekti net ir 30 laipsnių ribą.

Penktadienį per Lietuvą praslinks atmosferos frontas, keliaujantis iš Vakarų į Rytus. Naktį pajūryje, o dieną jau daug kur truputį palis, vietomis gali griaudėti perkūnija. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, o perkūnijos metu jis gali būti gūsingas. Išliks labai šilti orai: temperatūra naktį nukris vos iki 14–19 laipsnių, o dieną vėl pakils iki 25–30 laipsnių šilumos. Tik prie jūros bus vėsiau – 22–24 laipsniai šilumos.

Šeštadienį orai šiek tiek atvės. Naktį bus 13–17, dieną – 22–27 laipsniai šilumos. Kai kur trumpai su palis, galima ir perkūnija.

Sekmadienį orus lems anticiklonas, artėjantis iš Vakarų. Lietaus tikimybė maža. Turėtų būti dar truputį vėsiau.

www.lrt.lt