aA
Molotovo kokteiliais ginkluoti protestuotojai užpuolė vieną milicijos nuovadą pietų Ukrainoje, kai valdžia atsisakė sulaikyti vieną iš dviejų pareigūnų, įtariamą brutaliai grupiniu būdu išžaginusį jauną moterį.
Ukrainoje brutaliai grupiniu būdu išžaginta moteris – protestuotojai nusiaubė milicijos pastatą
© AP/Scanpix

330 km nuo Kijevo į pietus esančios Vradijevkos gyventojai daužė milicijos langus, išvertė duris, bandė pastatą padegti, taip reikalaudami pareigūną suimti.

Net ir po išpuolio gyventojai toliau buriavosi prie vietos valdžios pastato ir reikalavo teisingumo, skelbia naujienų agentūra AP.

Šis grupinio išžaginimo atvejis susilaukė didelio atgarsio tarp ukrainiečių, kurie teigia, kad korupcija ir pareigūnų nebaudžiamumas ypač suvešėjo į valdžią prieš trejus metus atėjus prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

29 metų moteris grįžinėjo iš baro praėjusį trečiadienį, kuomet, kaip ji sako, buvo įsitempta į mašiną, nuvežta į mišką, išžaginta bei stipriai sumušta dviejų milicininkų, padedant vairuotojui.

Daugybinius kaukolės lūžius patyrusi moteris vis dar po gydoma ligoninėje.

Vienas milicininkas ir vairuotojas sulaikyti, bet kitas pareigūnas, kurį moteris įvardija kaip pagrindinį kaltininką, vis dar laisvėje. Milicininkas tvirtina, kad nusikaltimas įvykdytas, kuomet jis buvo tarnyboje.

Nukentėjusioji Irina Kraškova interviu vietinei žiniasklaidai tvirtino, kad pareigūnas meluoja.

„Tai netiesa, jis 100 proc. meluoja. Kodėl? Nes jis buvo pirmas, mane išžaginęs. Jis manė mušė ir vadino įvairiausiais vardais“, – pasakojo nukentėjusi moteris.

Naujienų agentūra AP skelbia, kad paprastai neviešina aukų tapatybės, tačiau šiuo atveju padarė išimtį, nes auka pati sutiko save įvardinti.

2 vyresnieji milicijos pareigūnai ir prokuroras atleisti, nes tinkamai nesureagavo į nusikaltimą.

Prezidentas pareikalavo kruopštaus tyrimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.