aA
Ekvadoras skelbia, kad savo ambasadoje Londone, kurioje gyvena „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as, rado paslėptą mikrofoną ir žada trečiadienį paskelbti, kam priklauso šis slapto klausymosi prietaisas.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as
© Reuters/Scanpix

„Reuters“ praneša, kad Ekvadoro užsienio reikalų ministras Ricardo Patino sakė, jog mikrofonas buvo paslėptas Ekvadoro ambasadorės Jungtinėje Karalystėje Anos Alban kabinete. J. Assange'as gyvena ir dirba kitame ambasados kambaryje. Mikrofonas buvo rastas birželio 16 dieną, kai R. Patino atvyko į ambasadą susitikti su J. Assange'u.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija atsisakė komentuoti pranešimą, o ministro pirmininko Davido Camerono atstovas sakė, kad premjeras nekomentuoja saugumo klausimų.

J. Assange'as jau daugiau nei metus gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų ekstradicijos į Švediją, kur jis kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. "WikiLeaks" įkūrėjas nenori būti išduotas Švedijai, nes baiminasi, kad ši jį išduos JAV, kur jis gali būti apkaltintas slaptų JAV dokumentų paviešinimu "WikiLeaks" tinklalapyje. Organizacija "WikiLeaks" šiuo metu bando padėti JAV informantui EEdwardui Snowdenui, kuris prašo daugelio šalių, įskaitant Ekvadoro, politinio prieglobsčio.

Per spaudos konferenciją Ekvadoro sostinėje Kite R. Patinas sakė, kad apie slaptą mikrofoną pranešama tik dabar, nes nenorėta, kad tai nustelbtų ministro vizitą Londone. R. Patinas Londone birželio 17 dieną susitiko su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministru Williamu Hague ir aptarė J. Assange'o situaciją.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.