aA
Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas savo pareiškimais prezidentės Dalios Grybauskaitės atžvilgiu sukėlė politinę audrą. Konservatoriai parlamento vadovą kaltina įgaliojimų viršijimu ir ragina nedelsiant atsiprašyti.
Dalia Grybauskaitė ir Vydas Gedvilas
Dalia Grybauskaitė ir Vydas Gedvilas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

V. Gedvilas prezidentei pirštinę metė gindamas Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą, replikuodamas į šalies vadovės teiginius, kuriais užsiminta, jog būtent V. Uspaskicho šeimos verslui gali būti siekiama pridėtinės vertės mokesčio lengvatos mėsai.

„Susidaro įspūdis, kad pagal kažkokias nerašytas taisykles prezidentė sąmoningai arba nesąmoningai gali kalbėti netiesą ir klaidinti visuomenę, tačiau tuo pačiu ji jaučiasi teisi bei visiems vienodai teisinga – taip, kaip to reikalauja Konstitucija. Negaliu toleruoti, kai vieni koalicijos partneriai – socialdemokratai – yra išskiriami ir palaikomi kaip padorūs ir teisingi, o kiti – žeminami ir vadinami populistais, pabrėžiant, kaip sunku dirbti Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei. (...) Arba prezidentė buvo suklaidinta, arba ji siekė suklaidinti žmones tokiais savo pareiškimais“, - piktinosi V. Gedvilas.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius antradienį, Seimo posėdžio pradžioje, pareiškė, jog Seimo pirmininkas turi atsiprašyti už šį savo demaršą.

„ Tokiu viešu pareiškimu jūs pažeidėte Seimo statutą ir viršijote savo įgaliojimus. Seimas neįgaliojo jūsų ginti Darbo partijos, V. Uspaskicho interesų. Jūs savo pareiškimu, kurį išplatinote kaip Seimo pirmininko pareiškimą, šiurkščiai pažeidėte Seimo statutą, nes Seimo nariai neįgaliojo jūsų tai daryti. Siūlau surasti Seimo darbotvarkėje laiko, kad jūs galėtumėte atsiprašyti visų Seimo narių, kurie Jūsų neįgaliojo taip elgtis, ir ištaisytumėte savo klaidą“, - kalbėjo A. Kubilius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.