aA
Antradienį prieš 11 val. Vilniuje, Tūkstantmečio gatve tarnybiniu automobiliu važiavusioms Vilniaus rajono policijos komisariato tyrėjoms diena prasidėjo ne itin maloniai.
Į policijos automobilį įsirėžęs girtas „Opel“ vairuotojas nustebo, iš kur atsirado promilės
© DELFI / Tomas Vinickas

Policijos pareigūnės tarnybiniu automobiliu „Mitsubishi L200“ važiavo paskui Lenkijos įmonei priklausantį vilkiką „Scania“, kai iš po pastarojo ratų išlėkė akmenukas pataikė į policijos automobilio stiklą ir jį įskėlė.

Pareigūnės ir vilkiko vairuotojas sustojo pasitraukę kiek įmanoma į šalikelę ir ėmė pildyti eismo įvykio deklaraciją.

Po kiek laiko pro įvykio vietą važiavęs visureigio „Opel“ vairuotojas sugebėjo nepastebėti stovinčio policijos visureigio ir „Opel“ šonu kliudė Mitsubishi L200 kampinę dalį.

Paaiškėjo, kad „Opel“ vairuotojas (maždaug 60 metų) yra girtas.

Į policijos automobilį įvairuoti sugebėjęs vyras nesipriešino, kai jo paprašė pasitikrinti girtumą. Tačiau iš pareigūnų automobilio išlipęs vairuotojas nusprendė, kad jis yra visiškai blaivus, nors alkoholio matuoklis parodė vidutinį - 1,88 prom. girtumą.

Vyras DELFI tvirtino, kad nežino apie jokį girtumą ir tikrai negėrė alkoholio, o kas parašyta protokole jis nematė. Paklaustas ar neįtaria, jog policijos alkoholio matuoklis sugedęs, o gėrė vaistų su spiritu arba valgė kopūstienės, vairuotojas tik užsispyręs tvirtino, jog alkoholio negėrė. Paskui pridūrė, kad gal matuoklis kiek nors ir gali parodyti, bet „tikrai ne virš normos“.

Priminus, kad jis pats matė alkoholio matuoklio rodmenis, vairuotojas vėl aiškino, kad jis dar nematė protokolo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.