aA
Jakutijoje (Rusija) nukrito oro linijų bendrovės „Poliarinės avialinijos“ sraigtasparnis „Mi-8“. Iš 28-ių sraigtasparnyje buvusių asmenų žuvo 23.
Jakutijoje nukrito sraigtasparnis
© NTV

Kaip informuoja newsru.com, penki liko gyvi, tarp jų – vienas vaikas.
Anksčiau Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) interneto svetainėje rašyta, kad žuvo 19 žmonių. Liudininkai pasakojo, kad nukritęs sraigtasparnis sudegė.

TAK duomenimis, katastrofa įvyko nuošaliame kalnų regione, gelbėtojai dar nepasiekė tos vietos. Į nelaimės vietą išskrido iš viso trys sraigtasparniai „Mi-8“. Įvykiui tirti TAK įsteigė komisiją.

Sraigtasparnis „Mi-8“ nukrito 10.40 val. (3.40 val. Lietuvos laiku) už 66 kilometrų nuo Deputatskij kaimo. Juo skrido trys ekipažo nariai ir 25 keleiviai, tarp jų – 11 vaikų (aštuoni – nuo dvejų iki 13 m. amžiaus).

TAK posėdyje Jakutijos vyriausybės pirmininko pavaduotojas Anatolijus Skrybykinas pranešė, jog turimais duomenimis, sraigtasparnis perskrido perėją ir pateko į stiprų oro gūsį. Sraigtasparnis užkliudė kalną, paskui krito į žemę ir užsidegė. Pareigūnas pabrėžė, jog sraigtasparnio vadas – patyręs pilotas, nuskridęs 4 842 val.

Pranešama, kad sraigtasparnyje galėjo būti aukštų pareigūnų, skridusių su reikalais prieš rinkimus. Tarp keleivių veikiausiai buvo Jakutijos parlamento deputatas, frakcijos „Vieningoji Rusija“ vadovas Aleksandras Morozkinas, Respublikinės investicijų kompanijos vadovas Viktoras Jefimovas, taip pat oro linijų bendrovės „Alros“ atstovai.

Dėl „Mi-8“ avarijos iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso 351 str. (skrydžių arba jiems pasiruošimo taisyklių pažeidimas).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.