aA
Kraupi avarija Kazlų Rūdoje, kai dėl sukčiavimo nuteistas ir pataisos namuose turėjęs būti Vaidas Lelešius buvo prie vairo, o ne už grotų, atskleidė galimą Prienų pareigūnų aplaidumą.
Rūta Kazlauskaitė
Rūta Kazlauskaitė
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Dėl V. Lelešiaus pabėgimo vienam Prienų pareigūnui skirtas griežtas papeikimas. Tyrime minimi du policijos pareigūnai, tačiau pradėjus tyrimą, antrąjį pakirto liga, kuri vis dar nesibaigia.

Tyrimą atliekanti Alytaus Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotoja neketina leistis užspaudžiama į kampą – vieno pareigūno liga jai nesutrukdė išskirti tyrimo ir tęsti darbą aiškinantis dėl vieno pareigūno veiksmų. Pirmadienį paaiškėjo, kad po maždaug 20 metų tarnybos pareigūnui gavus griežtą papeikimą, jo likimas pakibo ant plauko – jei per metus pareigūnas dar kartą rimtai prasižengs, jį gali atleisti iš darbo.

Sergantį pareigūną saugo įstatymai – dėl nedarbingumo jo negalima apklausti ir tęsti tyrimo dėl jo veiksmų ir galimo aplaidaus pareigų atlikimo.

Abiturientės Rūtos Kazlauskaitės gyvybė užgeso prieš mėnesį. Gegužės 30 d. vos mokyklą baigusi mergina su močiute važiavo iš kapinių kai į jos vairuojamą „Mercedez-Benz“ trenkėsi V. Lelešiaus „Mercedes-Benz A 190“. Per avariją sunkiai sužalota mergina dar kvėpavo kol ją iš automobilio vadavo ugniagesiai. Vos perduota medikams mergina mirė.

Paskutines dukters gyvenimo akimirkas matė jos mama ir keli draugai, kurie iš karto po kraupaus įvykio atskubėjo į nelaimės vietą.

Žuvusios merginos šeima piktinosi pareigūnų veiksmais. Rūtos dėdė anksčiau DELFI pasakojo, kad nuo kovos 10 dienos, kada V. Lelešius spruko nuo pareigūnų, iki gegužės 30 d., vyras buvo ne kartą pastebėtas parduotuvėje ir degalinėje, tačiau prie jo tėvų namų pareigūnų niekas nematė.

V. Lelešius tyrimo pabaigos taip pat nesulaukė. Vyras mirė ligoninėje birželio 24-osios naktį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.