aA
Vis ryškiau matomi skirtumai, kurie netolimoje ateityje gali suskaldyti Rusiją, duodamas interviu lenkų dienraščiui „Nasz Dziennik“ sako kontroversiškai vertinamas rusų rašytojas ir istorikas, 1978 m. iš Rusijos į Didžiąją Britaniją dezertyravęs buvęs GRU karininkas Viktoras Suvorovas.
Buvęs GRU karininkas skelbia greitą Rusijos griūtį
© AFP/Scanpix

Pasak jo, prezidentas Vladimiras Putinas turi daug silpnybių: „Mėgsta valdyti kaip Stalinas, bet nori gyventi kaip milijardierius Romanas Abramovičius. Tačiau šių dviejų dalykų negalima apjungti.”

V.Suvorovo nuomone, viskas linksta į tai, kad V.Putinas bus paskutinis Rusijos prezidentas: „Kremliaus šeimininkas nieko negali padaryti, kad sustabdytų šį procesą, kuris vyksta mūsų akyse, nors daug žmonių to nesupranta”.

Rašytojo vertinimu, dabartinė politinė ir ekonominė Rusijos situacija yra beviltiška, nes šios šalies valdžia yra kriminalistų rankose, tuo pat metu visi korumpuoti.

V.Suvorovo nuomone, vis ryškesni tampa nesutarimai, kurie ateityje gali nulemti Rusijos žlugimą.

„Sibire, kur išgaunama nafta ir dujos, žmonės klausia, kodėl už jas gauti pinigai keliauja į Maskvą?” – sako rašytojas ir mano, kad dėl netolygaus lėšų paskirstymo Rusija gali suskilti į tris dalis: europinę, Tatarstano ir Sibiro, o tai gali sukelti pilietinį karą ir atverti galimybes veikti kinams ir islamo ekstremistams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.