aA
Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išplėstinė septynių teisėjų kolegija trečiadienį atmetė nuteistųjų "Svainijos" byloje ir jų gynėjų kasacinius skundus.
Beveik 3 valandas taręsis Aukščiausiasis Teismas panaikino tik Apeliacinio teismo vasarį paskelbtos nutarties dalį, kuria šis teismas Rimanto Okuličiaus turto prievartavimo epizodą 1996 metų lapkričio 11 dieną apie 17 val. prie centrinio pašto Panevėžyje nusprendė įvardinti kaip padarytą tardymo nenustatytą dieną.

Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad šis turto prievartavimo epizodas turi būti laikomas padarytu, kaip nusprendė Panevėžio apygardos teismas, nustatytą dieną, valandą ir vietą.

Kitų Apeliacinio teismo nutarčių dalių ir nuosprendžio Aukščiausiasis Teismas nekeitė ir paliko nusikaltėliams pernai kovą skirtas laisvės atėmimo bausmes.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra galutinis ir kasacine tvarka neskundžiamas.

Panevėžiečio verslininko R. Okuličiaus šūviai į reketininkus "Svainijos" prekybos centre 1996 metų Kūčių vakarą sukėlė didelį atgarsį Lietuvoje. Verslininkas iš teisėtai laikomo ginklo mirtinai sužeidė tris iš aštuonių pas jį atėjusius reketininkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.