aA
Sostinės valdininkai rado išeitį, kaip atlaisvinti perpildytus vaikų darželius. Mažamečių priešmokyklines grupes užsimota perkelti į mokyklas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“. Toks merijos užmojis kelia įtūžį ir darželinukų tėvams, ir pedagogams.
Sostinės valdžia rado išeitį, kaip atlaisvinti darželius
© A.Stackevič nuotr.

Pasak dienraščio, Vilniaus lopšelio-darželio „Pasaka“ šešiamečių auklėtinių tėveliai nustėro prieš porą dienų išgirdę, kad jų atžalos nuo rudens bus perkeltos į mokyklą. Nerimą tėvams kelia tai, kad mokyklos nepritaikytos mažamečiams. Darželinukus priimti turėsianti mokykla prisipažįsta nepajėgsianti tenkinti higienos reikalavimų. Savivaldybės administracijos atstovai situacijos nekomentuoja ir ginasi, kad jokių sprendimų šiuo klausimu dar nepriimta.

Šešiametį sūnų į lopšelį-darželį „Pasaka“ leidžiantis Marijonas Greičius LŽ teigė tik užvakar pirmąkart išgirdęs, kad nuo rudens visi priešmokyklinės grupės vaikai bus perkelti į mokyklą. Tėvams tokį merijos nuro­dymą pristatė darželio ir mokyklos, į kurią bus perkelti mažamečiai, vadovės.

Jeigu merija oficialiai patvirtins naują tvarką, tėvai pasiruošę bylinėtis teismuose. „Tokį sprendimą visomis teisinėmis priemonėmis ginčysime. Taip iš esmės pažeidžiami vaikų interesai, bloginamos jų sąlygos“, - aiškino M. Greičius.

Lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinę grupę nuo rudens planuojama perkelti į tame pačiame mikrorajone esančią Emilijos Pliaterytės progimnaziją. Jos direktorė Ona Subačienė LŽ patvirtino esant tokį merijos sumanymą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.