aA
Išnuomotas privatus lėktuvas pasiruošęs nuskraidinti buvusį JAV žvalgybos darbuotoją Edwardą Snowdeną, nutekinusį informacijos apie Vašingtono vykdomas didelio masto slaptas kibernetinio šnipinėjimo programas, iš Honkongo į Islandiją, ketvirtadienio vakarą nurodė vienas verslininkas, palaikantis ryšius su tinklalapiu "WikiLeaks".
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas
© AP/Scanpix

"Iš mūsų pusės viskas parengta, ir lėktuvas gali išskristi (jau) rytoj", - Islandijos verslininkas Olafuras Sigurvinssonas, vadovaujantis bendrovei "DataCell", kuri yra vyriausybių paslaptis viešinančio "WikiLeaks" partnerė, sakė televizijai "Channel2".

"Iš tikrųjų padarėme viską, ką galime. Turime lėktuvą; parengta visa logistika. Dabar laukiame tik (Islandijos) vyriausybės atsakymo", - pridūrė verslininkas, kurio bendrovė tvarko "WikiLeaks" skirtas aukojamas lėšas.

Tas privatus lėktuvas priklauso vienai Kinijos bendrovei ir buvo išnuomotas už daugiau nei 240 tūkst. JAV dolerių (626 tūkst. litų) sumą, kuri buvo apmokėta iš "Datacell" surinktų "WikiLeaks" rėmėjų lėšų, nurodė O.Sigurvinssonas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.