aA
Striptizą privačiuose vakarėliuose šokančių studenčių byla jau beveik pasiekė finišo tiesiąją – sostinės teismui pagaliau pavyko prisikviesti garsiąją Vilniaus prostitutę, kuri išsklaidė byloje iškilusias abejones ir papasakojo, kas iš tikrųjų kovo viduryje dėjosi sostinės centre esančiame viešbutyje.
Ingrida Skusevičiūtė ir Ala Naumova (kairėje)
Ingrida Skusevičiūtė ir Ala Naumova (kairėje)
© DELFI / Tomas Vinickas

Ne kartą dėl prostitucijos bausta Ala Naumova Vilniaus miesto apylinkės teisme penktadienį pareiškė, kad ilgą laiką verčiasi seniausia pasaulyje profesija, tačiau į tokią istoriją, dėl kurios administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas studentėms Ingridai Skusevičiūtei ir Laimai Žukauskaitei, pakliuvo pirmą kartą.

Sostinės policijos pareigūnų studentėms surašytame protokole teigiama, kad kad vienoje kolegijoje studijuojančios merginos kovo 16-ąją, apie 5 val. ryto, Vilniuje, Šeimyniškių g. esančiame viešbutyje „Holiday Inn“ kauniečiui Skirmantui Tamošiūnui siūlė tenkinti lytinę aistrą už 1 200 Lt (kiekvienai – po 600 Lt).

Studentės tai kategoriškai neigia – esą jos atvyko į viešbutį, nes su S. Tamošiūnu buvo sutarusios šokti striptizą.

Tuo metu merginas į viešbučio kambarį pagal internete rastą skelbimą išsikvietęs S. Tamošiūnas policijos pareigūnams nurodė, kad merginos už intymias paslaugas reikalavo atlygio.

„Tą dieną darbo reikalais buvau Vilniuje ir nakvojau viešbutyje, – pasakojo nevedęs vyras. – Penktadienį su viena mergina susipažinau per pažinčių portalą – nusprendžiau su ja susitikti. Jai sakiau, jog vakare būsiu vienas, o kad neprailgtų vakaras, norėtųsi su kuo nors pabendrauti. Jos klausiau – ar galima būtų pabendrauti? Ji man atsiuntė SMS žinutę – prašė nurodyti adresą ir nurodė laiką, kada atvyks. O vėliau parašė, kad bus ne viena – su drauge“.

Kaunietis tikino, kad kviesdamasis merginą nė neturėjo minčių apie seksą.

„Iki šiol supratau ir dar dabar suprantu, kad bendravimas – tai tarpusavio žmonių kalbėjimas, laiko praleidimas kartu“, – teisme jis sakė, kad skelbime, kurį rado pažinčių portale, buvo nurodyta, jog mergina mielai pabendrautų su vaikinu. Aišku, už dyką: „Būtų absurdas, jeigu už tai dar reikėtų mokėti“.

S. Tamošiūnas teisme teigė, kad apie 2 val. nakties į jo viešbučio kambarį atvyko dvi merginos.

„Tada buvau išgėręs pusę litro alaus, o su jomis gėrėme šampaną, bendravome įvairiomis gyvenimiškomis temomis, po kiek laiko išėjo kalba apie tai, kad galimas toks variantas, jog galimas intymių paslaugų suteikimas, tačiau, kaip dabar madinga, reikėtų suteikti paramėlę, – teisme sakė kaunietis. – Ir man nurodė kainą – 1 200 Lt abiem merginoms. Kokia mano reakcija? Aš už tokius dalykus nemoku ir nemokėsiu. Todėl jos atsistojo ir iš karto išvyko“.

Vėliau, pasak jos, merginos sutiko grįžti, bet jau nebe dviese, o trise. „Man buvo pasiūlytos paslaugos už materialinį atlygį, aišku, buvo galima į tai nereaguoti, bet aš nusprendžiau reaguoti tokiu būdu – už tokį siūlymą, už tokį reikalą taip ir turėjo būti“, – kaunietis sakė, kad prieš atvykstant trims merginoms iškvietė policiją.

Jis patikino, kad „paramėlės“ jau reikalavo trys merginos. Už kokius intymius santykius? „Kokių tik nori“, – merginų žodžius citavo vyras.

Su studentėmis prostitutė susipažino prie viešbučio

Tokį S. Tamošiūno pasakojimą neigė ne tik atsakomybėn dėl prostitucijos patrauktos studentės, bet ir prostitucija užsiimanti A. Naumova.

„Neslėpsiu, internete, suaugusiųjų pažinčių puslapyje, esu patalpinusi skelbimą, kad užsiimu prostitucija, o S. Tamošiūnas taip pat čia yra užsiregistravęs, jis tą dieną turėjo atvažiuoti į Vilnių ir norėjo papramogauti, su manimi praleisti visą naktį, – sakė liudytoja. – Susitarėme susitikti, tačiau aš, kaip visada vėlavau, ir paskui jo laukiau prie viešbučio. Tuo metu su taksi automobiliu atvažiavo dvi gerokai išgėrusios merginos. Pradėjau su jomis bendrauti, jos sakė, kad irgi atvažiavo pas vyriškį“.

Prostitutė teigė, kad netrukus į lauką išėjo ją išsikvietęs klientas – S. Tamošiūnas.

„Paaiškėjo, kad ir tos dvi merginos pas jį atvažiavo, tada užėjome visi į jo kambarį, – pasakojo liudytoja. – Aš iš karto ėmiau kalbėti apie kainą, bet jis pradėjo labai keistai elgtis – ar išgėręs, ar narkotikų pavartojęs buvo... Sakiau jam, kad tariamės dėl kainos, nes jeigu ne, aš išvažiuoju, man reikia dirbti. Tada jis išėjo iki automobilio pasiimti piniginės, o paskui atvyko policija“.

A. Naumova sakė, kad atvykusios dvi studentės S. Tamošiūnui turėjo šokti striptizą.

„Tai tos dvi merginos jam turėjo šokti striptizą, o jūs kitus darbus dirbti?“ – liudytojos klausė bylą nagrinėjantis teisėjas.

„Turbūt, jos net apie pinigus nespėjo prasitarti, aš tik apie tai klausinėjau“, – patikino ji.

Prezervatyvai – apsisaugojimui: jeigu netyčia bandytų išprievartauti...

Kad net neketino teikti seksualinių paslaugų, teisme anksčiau aiškino ir striptizo šokėjos.

„Jau senokai suaugusiųjų pažinčių portale skelbiuosi, kad šoku striptizą privačiuose vakarėliuose, tačiau mano skelbimo pabaigoje aiškiai parašyta, jog jokio intymumo klientai negali tikėtis, – teisme sakė I. Skusevičiūtė. – Tą vakarą man paskambinęs žmogus paprašė pašokti jo viešbučio kambaryje – nebuvau linkusi viena važiuoti, todėl pasiėmiau draugę. Iš pradžių galvojau, kad ją pasiimsiu dėl kompanijos, tačiau galop sutarėme, jog abi šoksime“.

Viename modelių agentūros puslapyje save kaip manekenę reklamuojanti mergina teisme pasakojo, kad su klientu buvo anksčiau ne kartą kalbėjusi telefonu – šis norėdavo ją išsikviesti, bet dėl užimtumo tuo metu ji negalėdavo atvykti.

„Kai tą vakarą pas jį atvykome, išgėrėme šampano, pasikalbėjome, juk iš karto nešoksi, o paskui jis ėmė laidyti įvairias užuominas – norėjo, kad mes su juo pasimylėtume“, – sakė L. Žukauskaitė.

„Aš jam pasakiau kainą – kiekvienai po 600 Lt – vieną valandą būčiau šokusi aš, o kitą – mano draugė, – sakė I. Skusevičiūtė. – Jis galvojo, kad į šią kainą įeina ir dar kažkas – sakė, jog plius lytiniai santykiai ir tuomet sumokės. Mes supykome ir pasakėme, kad lytinių paslaugų neteikiame. Taip išvažiavome į naktinį klubą, jį palikdamos viešbutyje“.

Vėliau merginos sugrįžo, nes S. Tamošiūnas esą persigalvojo. Tiesa, pašokti vyrui taip ir nesuspėjo.

Policijoje apžiūrint I. Skusevičiūtės rankinę pareigūnai joje rado prezervatyvų. „Juos įsidėjome, nes jeigu netyčia bandytų išprievartauti...“, – sakė anksčiau jau už prostituciją bausta mergina.

Studenčių advokatas: kai nėra įrodymų, byla turi būti nutraukta

Administracinėn atsakomybėn patrauktas studentes ginantis advokatas Ramūnas Mikulskas įsitikinęs, kad merginoms turi būti nutraukta iškelta byla, nes jos nei paėmė pinigus, nei atliko kokius nors prostitucijai priskiriamus veiksmus.

„I. Skusevičiūtė nurodė, kad su klientu tarėsi tik dėl striptizo šokimo, tai patvirtina ir jų elgesys – kai pirmą kartą atvyko ir gėrė šampaną, vyras ėmė kabinėtis, o jos su tuo nesitaikstė ir išvyko“, – sakė advokatas.

Pasak jo, siekdamas seksualinių paslaugų S. Tamošiūnas išsikvietė trečiąją merginą.

„Ši byla turi būti nutraukta, nes šiuo atveju nei kas nors pinigus mokėjo, nei kažkokias lytines paslaugas teikė – merginos kalbėjo tik apie striptizą, – sakė R. Mikulskas. – Manau, tai iš anksto S. Tamošiūno sugalvotas būdas, tačiau motyvų negaliu paaiškinti, nes ir jis teisme negalėjo jų nurodyti“.

Kaip nuspręs teismas, teisėjas Ovidijus Ramanauskas žada paskelbti jau po savaitės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.