aA
Darbo partija (leiboristai) kol kas neapsisprendė, ar palaikys koalicijos partnerių - socialdemokratų - deleguotą sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį, kuriam inicijuota interpeliacija, sako partijos pirmininkas Vytautas Gapšys. Dėl to sprendimą "darbiečiai" ketina priimti antradienį.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis
© DELFI / Tomas Vinickas

Po penktadienio rytą vykusios Politinės tarybos posėdžio V. Gapšys sakė, kad šiek tiek buvo kalbėta ir sveikatos apsaugos ministro klausimu.

"Natūralu, suprantu, kad ministro klausimus geriausiai išspręsti koalicijos viduje", - sakė jis.

Perklausus, ar šis klausimas buvo išspręstas, ar valdantieji palaikys ministrą, V. Gapšys teigė informavęs premjerą Algirdą Butkevičių, kad antradienį "darbiečiai" posėdžiaus frakcijoje ir įvertins ministro atsakymus.

Kaip ELTA jau skelbė, interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui inicijuoja Seimo opozicija.

Interpeliaciją pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų - ir pats ministras, primena ELTA.

Interpeliacijos tekstą pasirašė Seimo Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų nariai, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Interpeliacijos iniciatoriai pateikia ministrui 23 klausimus.

Pagal Seimo statutą, Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Seimas, gavęs atsakymą į interpeliaciją, sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.