aA
Airijos Kerio grafystėje ketvirtadienio vakarą į bažnyčią, kur buvo aukojamos mišios už nužudytą lietuvę Jolantą Lubienę ir jos dukrelę Enriką, suplūdo apie 1 tūkst. žmonių.
LEAD Technologies Inc. V1.01
LEAD Technologies Inc. V1.01
© AFP/Scanpix

Kilorglino parapijos kunigas Michaelas Flemingas tinklalapiui thejournal.ie sakė, kad šio miesto Šv.Jokūbo bažnyčią tiesiog „užtvindė“ aukų bičiuliai ir pažįstami iš Kerio ir lietuvių bendruomenės, taip pat Enrikos mokslo draugai, vilkėję mėlynomis uniformomis.

Vienas šeimos draugas per mišias garsiai perskaitė J. Lubienės 12 metų dukterėčios Levitos žodžius.

Savo 27 metų tetą jį apibūdino kaip nuostabią draugę ir motiną. Mergaitė paaiškino, kodėl prieš kelis mėnesius paprašė tetos tapti jos Sutvirtinimo sakramento mama.

Levita taip pat rašė apie savo 8 metų pusseserę, kurią pavadino „geriausia savo drauge“.

„Ji buvo maža pleputė, mylėjusi savo mokyklą ir savo draugus. Ji buvo saldi kaip cukrus ir šviesi kaip saulė“, - anot „Irish Examiner“, rašė pusseserė.

Per mišias giedojo Enrikos mokyklos draugai. Tą patį jie darė per Enrikos Pirmosios komunijos apeigas vos prieš kelias savaites, pažymėjo M. Flemingas.

Mišiose dalyvavo ir Jolantos vyras bei Enrikos tėtis Marius Lubys, grįžęs iš Švedijos. Šalia jo buvo jo sesuo Kristina su vyru Vaidu.

Anot M. Flemingo, pagerbti Jolantos, kuri „bendruomenėje buvo gerai žinoma ir labai mėgstama“, atėjo ir daug jos bendradarbių.

Palaikus gabens į tėvynę

31 metų M. Lubys sakė norįs, kad jo žmona ir dukrelė būtų palaidotos Lietuvoje. Šiam tikslui buvo įkurtas fondas, siekiantis surinkti 20 tūkst. eurų, kurių reikia, norint pargabenti Jolantos ir Enrikos palaikus į Lietuvą.

Motina ir dukra buvo nužudytos savo nuomojame name sekmadienio pavakarę. Policija pradėjo žudiko paieškas ir šukuoja vietoves aplink jų namus, ieškodama nusikaltimo įrankio ar bet kokių kitų įkalčių, kurie padėtų nustatyti įtariamąjį.

Asmenys, turintys bet kokios informacijos apie šią dvigubą žmogžudystę, prašomi susisiekti su Airijos policija.

Trečiadienį Airijos policija išplatino kreipimąsi į šios šalies lietuvių bendruomenę:

„Jolantos Lubienės ir Enrikos Lubytės žmogžudystė įvykdyta 2013 birželio 15-tą dieną, Kilorgline, 9 Langford Downs

Ar turite informacijos apie Jolantos Lubienės ir Enrikos Lubytės žmogžudystę?

Ar matėte ką nors įtartino ar neįprasto šių metų birželio 15-tos dienos popietę Langford Downse, Kilorgline?

Ar įtariate ką nors, kas galėjo įvykdyti šias žmogžudystes?

Prašome kreiptis į Policijos pareigūnus Kilarnyje telefonu 064-6670180 arba skambinti į Garda konfidencialią liniją telefonu 1800 666111 ir palikti žinutę lietuviškai arba angliškai“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.