aA
Lombardo apiplėšimo planas dviem klaipėdiečiams jau atrodė pavykęs, tačiau netrukus jų ramybę sudrumstė pareigūnai.
Iš lombardo kone už 50 tūkst. Lt papuošalų pavogę klaipėdiečiai pasirengimo plane paliko spragų
© Klaipėdos aps. VPK

ONTB ir Klaipėdos miesto Antrojo policijos komisariato pareigūnai per savaitę išaiškino šį įžūlų rezonansinį nusikaltimą ir sulaikė jį įvykdžiusius klaipėdiečius.

Įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės ir turto sunaikinimo pateikti dviem anksčiau teistiems ir nedirbantiems klaipėdiečiams - 1980 metais gimusiam Raimondui K., ir 1989 metais gimusiam Mindaugui Ž. Įtariamieji suimti.

Paskelbta jau anksčiau taip pat teisto ir nedirbančio bendrininko Nerijaus K., gimusio 1986 metais, paieška.

Įtariama, kad 2013 m. kovo mėn. pradžioje, dienos metu, kaukėti vyrai įsiveržė į vienos uostamiesčio bendrovės lombardo patalpas ir, sudaužę stiklines vitrinas, pagrobė didelį kiekį (daugiau nei 47 tūkst. litų vertės) auksinių dirbinių. Užpuolimo metu lombardo darbuotoja nenukentėjo.

Teisėsaugininkai nustatė, kad įtariamieji rengėsi nusikalstamai veikai - pasigamino kaukes, stebėjo lombardo patalpas, laukė momento, kad lombarde dirbtų tik viena pardavėja-moteris, rinko informaciją apie lombarde esančias vertybes.

Pas vieną įtariamųjų pareigūnai kratos metu aptiko dalį nusikalstamu būdu įgytų pinigų.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. už didelės vertės turto vagystę numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.