aA
Vladimirsko srities (Rusija) Kultūros departamento direktorius Vladimiras Trubinas, dalyvaudamas srities Kultūros ir meno rūmuose vykusioje muzikinio renginio repeticijoje pasipiktino, kad dirigentas stovi nugara į žiūrovus, praneša newsru.com.
Kultūros departamento vadovas pasipiktino nugara į publiką stovinčiu dirigentu
© Shutterstock nuotr.

„O kodėl Jūs, Artiomai Eduardovičiau, š...na į salę stovite? Juk jūsų klausys pirmieji srities asmenys“, - pareiškė kultūros departamento vadovas dirigentui ir kompozitoriui Artiomui Markinui ir pasiūlė jam nusisukti nuo muzikantą veidu į salę.

Reikia pažymėti, kad iki Richardo Wagnerio dirigentai iš tiesų stovėjo nugara į orkestrą. Jis pirmasis atsistojo nugara į publiką, „priblokšdamas tuo metu neįprasta dirigavimo maniera – atsisukęs veidu į orkestrą“, teigiama Marinos Malkiel straipsnyje „Richardas Wagneris ir jo operos Rusijos imperatoriškosios operos scenoje“, išspausdintame kompozitoriaus kūrybai skirtame tinklalapyje. Po jo visi dirigentai perėmė šią naujovę ir iki šiol diriguoja atsisukę į muzikantus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.