aA
Trijų šunų ir gaidžio apsaugą teko įveikti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, Kelmės rajono miškuose surengusiems degtindario demaskavimo operaciją.
Naminės degtinės fabrikėlį nuo pareigūnų gynė kovingas gaidys
© Šiaulių aps. VPK

Įnirtingiausiai sodybą nuo policijos pareigūnų gynė gaidys, nuolat ir įnirtingai savo aštriu snapu atakuodamas nekviestus svečius.

Kai pareigūnai birželio 17-osios vidurdienį siaurais miško keliukais pasiekė Tytuvėnų seniūnijoje, Pažerio kaime, esančią sodybą, čia vasarą gyvenantis ir ūkį prižiūrintis šiaulietis po didžiuliu katilu žarstė ugnį ir stebėjo, kaip į plastmasinį kibiriuką nuo Daumantų majonezo kapsi naminukės lašai, praneša Šiaulių apskrities policija.

50-metį netrukus švęsiantis A. A. šio skysčio jau buvo prilašinęs apie 20 litrų. Fabrikėlis buvo įrengtas lauko virtuvėje. Ant krosnies užkeltas didžiulis raugo katilas jau buvo apytuštis ir naminukės gamybos procesas ėjo į pabaigą.

Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras atsidūrė areštinėje. Kratos metu paaiškėjo, kad A. A. ne tik šia nelegalia veikla užsiėmė. Sodyboje pareigūnai rado nelegaliai laikomą dvivamzdį medžioklinį šautuvą be identifikavimo numerio, 16 šovinių, stiklainį su paraku. Įtariama, kad vyras galėjo neatsispirti ir brakonieriavimo nuodėmei.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.