aA
Daug Neringai kainavę specialūs informacijos terminalai žingeidžius turistus nuvilia. Preiloje ir Juodkrantėje jie neveikia.
Brangūs informaciniai terminalai Kuršių nerijoje atkiša špygą
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Dienraštis „Lietuvos žinios“ primena, kad be­veik prieš de­šimt­me­tį už Eu­ro­pos Są­jun­gos (ES) ir Ne­rin­gos sa­vi­val­dy­bės lė­šas įreng­ti anuo­met itin mo­der­nūs ter­mi­na­lai kai­na­vo tiek, kiek at­siei­na me­tus iš­lai­ky­ti vi­są Ni­dos kul­tū­ros ir tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cen­trą (NKIC) „A­gi­la“, – be­veik 230 tūkst. li­tų.

Ne­rin­gos sve­čiai jais nau­do­da­mie­si ga­lė­jo vi­są par­ą bet ku­riuo me­tų lai­ku ne­mo­ka­mai gau­ti in­for­ma­ci­ją apie tu­riz­mo inf­ras­truk­tū­rą – lan­ky­ti­nas vie­tas, vers­lo pa­slau­gas, pra­mo­gas, ren­gi­nius ir pa­na­šiai. Tu­ris­tai per ter­mi­na­lus ga­lė­da­vo pa­tek­ti į specialiai su­kur­tą in­ter­ne­to sve­tai­nę, jo­je nar­šy­ti ir ras­ti no­ri­mą in­for­ma­ci­ją. Ta­čiau tai jau praeitis, veikia tik du tokie terminalai Nidoje.

Ter­mi­na­lus pri­žiū­rinčio Ni­dos kul­tū­ros ir tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos centro (NKIC) „A­gi­la“ di­rek­to­rė Ne­rin­ga Ge­ce­vi­čiū­tė dienraščiui paaiškino, kad terminalai yra tech­no­lo­giš­kai pa­se­nę, su­nku ras­ti, kas ga­lė­tų re­mon­tuo­ti juos remontuoti, o radus tenka pakloti daug pinigų, apie 800 li­tų. Argumentas - neapsimoka. Raginama pirkti naujus terminalus, pasinaudojant 2014–2020 me­tų ES fi­nan­sa­vi­mo lai­ko­tar­piu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.