aA
Indijos šiaurinius rajonus pirmadienį skalavusios smarkios liūtys nusinešė daugiau kaip 50 žmonių gyvybių, šiemet musoninių liūčių sezonui prasidėjus dviem savaitėmis anksčiau, nei įprasta, pranešė pareigūnai.
Ankstyvos musonų liūtys Indijoje nusinešė daugiau kaip 50 gyvybių
© AFP/Scanpix

"Press Trust of India" nurodė, kad žuvusiųjų Utarachando valstijoje yra 30. Vienas šios valstijos vyriausybės ministras naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad žuvusiųjų skaičius regione turėtų būti didesnis. Dar pranešama apie 15 žuvusių per potvynį Utar Pradešo valstijoje, ir 10 - Himačal Pradeše, kur potvyniai sukėlė nuošliaužų.

Netikėtai užklupusios liūtys savaitgalį tvindė sostinę Delį, vanduo užliejo vietos ir tarptautinių oro uostų atvykimo sales, kai kuriose miesto dalyse dėl vandens sutriko transporto eismas.

"Dvidešimt šeši žmonės žuvo ir dar daugiau nei 50 dingo per potvynius, po žemės nuošliaužomis ir sugriuvus pastatams", - sakė Utarachando valstijos pagalbos centro vadovas Piyushas Rautela.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip vandens paplautas griūva kelių aukštų pastatas, kurį nusineša sraunūs Mandakinio upės vandenys.

Utarachando sostinėje Dehradune sekmadienį per parą iškrito 220 milimetrų kritulių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.