aA
Neseniai mokslininkai paskelbė naujo tyrimo duomenis, pagal kuriuos vyrai dar embriono stadijoje susidūrę su dideliu vyriškųjų hormonų kiekiu įsčiose, yra labiau linkę į homoseksualumą.
Tyrimo autorių nuomone, kuo daugiau brolių turi vyras, tuo daugiau tikimybės, kad jis bus gėjus, nes su kiekvienu jo vyresniųjų brolių gimimu motinos įsčiose didėja testosterono koncentracija. Beje, moterų seksualinei orientacijai brolių ar seserų skaičius neturi jokios įtakos.

"Kiekvieno vyriškosios lyties kūdikio gimimas lemia vyriškųjų hormonų padidėjimą moters gimdoje," teigė vienas iš tyrimo autorių daktaras Marcas Breedlove'as.

"Tuo tarpu kai mergaičių gimimas neturi jokios įtakos jos jaunesniųjų brolių ar seserų seksualinei orientacijai." Breedlove'as pažymėjo, kad net ir jų nustatyta vyresniųjų brolių įtaka jaunesniųjų seksualinei orientacijai yra labai nedidelė. "Jūs negalite klasifikuoti individo vien pagal tai, "kiek vyresnių brolių jis turi".

Pirmagimiai berniukai iš tikrųjų turi mažiau tikimybės tapti gėjais palyginus su visa vyrų populiacija. Tačiau kiekvienas vyresnysis brolis galimybę tapti gėjumi padidina trečdaliu. T.y. jeigu jūs turite 10 ar daugiau vyresnių brolių, jūsų galimybė tapti gėjumi yra 50%," paaiškino daktaras.

"Tai palyginus nežymus efektas. Tačiau kita vertus, vienuoliktasis sūnus yra 10 kartų labiau linkęs tapti gėjumi nei naujagimis," pridūrė Breedlove'as.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.