aA
Nemažai mūsų šalies merų nepatenkinti savo algomis. Skundžiamasi, esą susiklostė paradoksali situacija - kai kurių savivaldybių vadovai uždirba mažiau nei valdininkai. Centrinės valdžios atstovai aiškina, kad galima galvoti apie darbo užmokesčio didinimą nuo kitų metų, rašo "Lietuvos žinios".
Merai nori didesnių algų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Gavęs Tauragės rajono merijos raštą, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) ėmė domėtis šios savivaldybės vadovų darbo užmokesčiu. Komiteto nuomone, mero ir jo pavaduotojo algos, atsižvelgiant į jų einamas pareigas ir palyginti su kitų savivaldybės padalinių, institucijų, įstaigų ir įmonių atlyginimais, yra neproporcingai mažos.

Vyriausybės paprašyta, kad, įvertinusi biudžeto galimybes, ji pateiktų siūlymus dėl galimybės proporcingai pakelti algas merams ir jų pavaduotojams teisingai jas diferencijuojant.

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad tai būtų galima svarstyti kartu su kitų metų valstybės biudžetu.

"Kaip ir savivaldybių vadovų, taip ir kitų valstybės tarnautojų pareiginės algos buvo mažinamos kelis kartus. Augant ekonomikai bus galima kalbėti ir apie atlyginimų tarnautojams, taip pat merams bei vicemerams kėlimą. Šiemet to jau nepavyks padaryti, nes negalime didinti biudžeto deficito, tačiau kartu su kitų metų biudžetu bus galima svarstyti darbo užmokesčio atkūrimo galimybes", - LŽ sakė A.Butkevičius.

Merų atlyginimas priklausomai nuo savivaldybės dydžio siekia 4,2-4,9 tūkst. litų neatskaičius mokesčių, be priedų, vicemerų - 3,5-4,2 tūkst. iki mokesčių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.