aA
Amžiaus pabaigoje baltieji Britanijoje taps etnine mažuma, pirmadienį paskelbė ekspertai. Londone baltosios rasės atstovų skaičių jau po dešimties metų pralenks kitos etninės grupės.
Big Ben
Big Ben
Toks populiacijos pokytis yra neišvengiamas, nes gimstamumo rodikliai jaunose imigrantų šeimose didėja dvigubai greičiau nei baltųjų šeimose.

1991 metais Didžiojoje Britanijoje buvo 3 milijonai ne baltųjų rasės atstovų ir jie sudarė 6% visos šalies populiacijos.

Kiekvienais metais ši proporcija padidėdavo dar 4%, be to, į šalį papildomai imigruodavo apie 185 000 žmonių.

Šiuo metu gimstamumo rodiklis baltųjų šeimose sudaro 2%. Kita vertus, daugelis baltųjų pastaruoju metu emigruoja iš Britanijos, todėl jų populiacija šalyje ne tik neauga, bet netgi ima mažėti.

Tarprasinių santykių ekspertės Lee Jasper teigimu, "etninės mažumos Londone šiuo metu sudaro 40% gyventojų, o apie 2010-sius metus baltieji mieste taps mažuma. Amžiaus pabaigoje Britanijoje dominuos juodieji."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.