Kai ant kiekvieno kampo stovi kebabinių kioskeliai, nori nenori, kažkada imi ir paragauji jų. Tikrai ne pats sveikiausias patiekalas, o apie jų gaminimo sanitarines sąlygas vertėtų patylėti. Na bet tokius pikantiškus užkandžius aš labai mėgstu, todėl atradau būdą kaip pasigaminti kebabų namuose. Kviečiu pabandyti ir jus.

Reikės:
10 armėniško lavašų,
400 g vištienos krūtinėlės,
2 pomidorų,
1 didelio agurko,
saujos špinatų,
kario,
maltos saldžiosios paprikos,
druskos,
aliejaus,
4 česnako skiltelių,
5 šaukštų majonezo.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite vištieną. Supjaustykite mažais gabaliukais, pakepinkite aliejuje maždaug 15 minučių, tuomet paskaninkite kariu, saldžiąja paprika ir druska. Pamaišykite ir pakepkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Pomidorus ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais. Dėkite po kelis daržovių šiaudelius ir špinatų lapelius ant kiekvieno lavašo, tuomet keptos vištienos gabaliukus (kraukite pagal skonį, svarbu, kad pavyktų susukti).

Išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su majonezu. Tokį padažiuką dėkite ant lavašo įdaro.

Susukite lavašus ir sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite, tuomet lavašas bus traškus. Tik stebėkite labai atidžiai, nes jis mėgsta pasvilti. 

Skanaus!