aA
Buvęs Egipto prezidentas Hosnis Mubarakas šeštadienį atvyko į teismą, kur jo laukia pakartotinas teismo procesas, patenkinus jo apeliaciją prieš nuosprendį kalėti iki gyvos galvos.
Buvęs Egipto prezidentas H.Mubarakas vėl teisiamas
© AP/Scanpix

Per televiziją rodyta, kaip H. Mubarakas, aprengtas baltais rūbais, su akiniais nuo saulės, iškeliamas iš greitosios pagalbos automobilio ir neštuvais nešamas į Kairo policijos akademiją, kur vyksta teismas.

H. Mubarakas buvo atskraidintas sraigtasparniu iš Kairo karinės ligoninės, kurioje jis gydomas, pranešė oficialioji naujienų agentūra MENA.

Jo abu sūnūs, Gamalis ir Alaa, bei buvęs saugumo vadovas Habibas al-Adly taip pat taip pat teisiami iš naujo, nurodo MENA.

Prie teismo pastato stovėjo būrelis H. Mubarako šalininkų su plakatais, palaikančiais buvusį prezidentą, bet saugumo pareigūnų buvo daugiau negu protestuojančiųjų.

Nuo bylos nusišalino teisėjas

Egipto teisėjas Mostafa Hassanas Abdallah šeštadienį nusišalino nuo pirmininkavimo nuverstam prezidentui H. Mubarakui iškeltoje naujoje byloje per chaotišką posėdį, tetrukusį kelias sekundes.

M.A.Abdallah perdavė šią bylą Apeliaciniame Teismui, kuris vėliau perkels jos nagrinėjimą į kitą apylinkę. Tuo metu į posėdį susirinkę pilietinės visuomenės teisininkai skandavo: „Žmonės nori prezidento egzekucijos.“

Spalį tas pats teisėjas liūdnai pagarsėjusioje „Kupranugarių mūšio“ byloje išteisino kaltinamuosius, kurie buvo kaltinami pasiuntę žmones, raitus ant kupranugarių ir arklių, malšinti protestus 2011 metais per sukilimą, kuris nuvertė H. Mubaraką.

Prieš pat posėdžio pradžią 84 metų H. Mubarakas, vilkintis baltus drabužius, užsidėjęs tamsius akinius, atrodė nusiteikęs kovingai ir išdidžiai. Buvęs lyderis pamojavo savo šalininkams, būdamas kaltinamųjų narve.

Jo sūnūs Alaa ir Gamalis, kurie taip pat yra kaltinamieji naujoje byloje dėl korupcijos, atrodė gerai nusiteikę, šypsodamiesi ir šnekučiuodamiesi su tėvu, kuris sėdėjo ant suolo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.