aA
Ankstesnę valdžią dėl priemokų gausos kritikavę dabartiniai Vyriausybės nariai nešykšti jų savo politinio pasitikėjimo komandoms ir kitiems pavaldiniams, šeštadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".
Nauja valdžia nešykšti priemokų savo komandoms
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Ministro pirmininko tarnyba ir ministerijos sausio-kovo mėnesiais išmokėjo daugiau kaip 1 mln. 76 tūkst. litų priemokų. Jomis už darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomas užduotis atsilyginta viceministrams, patarėjams, departamentų ir skyrių vadovams, daliai tarnautojų.

Iš ministerijų daugiausia išleido Užsienio reikalų ministerija - pirmą ketvirtį diplomatinė žinyba priemokoms išleido daugiau kaip 458 tūkst. litų. Jos išmokėtos 149 ministerijos ir diplomatinių atstovybių darbuotojams.

Seimo Audito komiteto pirmininkės pavaduotojas Donatas Jankauskas apgailestavo dėl dabartinės viešojo sektoriaus darbo užmokesčio struktūros, kai priemokos yra tapusios atlyginimų dalimi. Pasak D.Jankausko, praėjusių metų pabaigoje išmokėta keliais milijonais litų daugiau priemokų nei įprastai. Komitetas kreipėsi į institucijas, prašydamas paaiškinti tokį išmokų šuolį, rašo dienraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.