aA
Lenkai pašiurpo nuo žinios, kad Lubawos vietovėje Lenkijoje 41 metų Lucynos ir Jaroslawo D. namuose šaldytuve policija aptiko trijų naujagimių kūneliu, pranešė lenkų spauda. Kaip informuoja dienraštis „Fakt“, vaikų motina areštuota, o jos vienmetis vyras paleistas į laisvę.
Lenkiją sukrėtė žinia apie šaldytuve surastus negyvus naujagimius
© Shutterstock nuotr.

Dienraštis rašo, jog Lucyna D. prokurorams prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą. Teismo medicininės ekspertizės specialistai kol kas negali atsakyti į klausimą, ar kūdikiai buvo gyvi, tačiau neatmetama galimybė, jog vienas iš trijulės į šaldytuvą galėjo patekti gyvas.

Tai ne pirmas toks atvejis Lenkijoje. Prieš gerą dešimtmetį vienoje kalniečių šeimoje plastmasinėje statinėje buvo rasti net penki nužudyti naujagimiai. Panašių atvejų būta Hipolitowe, Sosnowce, Lodzėje, Ozernojewe.

Lenkų spauda rašo, jog šios tragedijos galima buvo išvengti, jeigu šalyje būtų legaliai leidžiamas nėštumo nutraukimas. Šiuo metu Lenkijoje oficialiai nėštumą galima nutraukti tik trimis atvejais: kai gimdymas gresia gimdyvės gyvybei, kai vaisius gali gimti negyvas arba nenormalus ir tuo atveju, kai moteris pastojo po išprievartavimo.

Lenkų statistika rodo, kad nuo 1997 metų legaliai Lenkijoje atlikta vos keli šimtai abortų. Tačiau neoficialiais duomenimis, Lenkijoje klesti abortų turizmas. Kasmet užsienio šalyse nėštumą nutraukia apie 100 tūkst. lenkių.

Pagrindinis nėštumo nutraukimo Lenkijoje priešininkas yra Katalikų bažnyčia, kuri teigia, jog kiekvienas užsimezgęs vaisius turi teisę gyventi. Kaip rodo apklausos, Lenkijoje apie 95 proc. lenkų save laiko tikinčiaisiais.

Tuo tarpu portalas TVN24, prisimindamas šią kraupią žiną klausia: visais naujagimių žudymo atvejais kaltomis tampa motinos, o kuo šiuo atveju yra jų vyrai? Juk jie žinojo apie savo žmonų nėštumą ir gimdymą, tačiau nieko nepadarė, kad kūdikiai išliktų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.