aA
Oficialiai nustatyta, kad Panevėžio r., Raguvoje, Nevėžio upėje balandžio 10 d. rasta 17-metė mergina ir jos naujagimis užduso, vandeniui patekus į kvėpavimo takus.
Oficialiai nustatyta Raguvoje dingusios 17-metės ir jos kūdikio mirties priežastis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Balandžio 9 d. Panevėžio r. policijos komisariatas dėl iš namų išėjusios ir dingusios 17-metės paskelbė paiešką. Balandžio 10 d. 10 val. negyva mergina surasta Panevėžio r., Raguvoje.

Nustatyta, kad bendruoju pagalbos telefonu dėl ryte dingusios 17-metės pranešta tik balandžio 9 d. 19.30 val. Gavę pranešimą, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologai, kriminalistai, Panevėžio r. policijos komisariato pareigūnai pradėjo dingusios merginos paiešką. Gauta duomenų, kad mergina laukėsi kūdikio. Tamsa sutrukdė pareigūnams tęsti paiešką, tačiau kinologams su šunimi pavyko nustatyti galimą vietą, kur merginos pėdsakai baigėsi, – tiltas per Nevėžio upę.

Balandžio 10 d. į pagalbą pareigūnams atvykę Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai Nevėžio upėje Panevėžio r., Raguvoje, rado ieškomos 17-metės ir naujagimio kūnus. Pradėjus ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, paaiškėjo, kad mergina ir kūdikis užduso, vandeniui patekus į kvėpavimo takus, praneša Panevėžio apskrities policija.

Merginos šeima žinoma ir policijos pareigūnams, ir socialinei darbuotojai, ir Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistams. Motina anksčiau bausta už vaikų nepriežiūrą. Šeima priskiriama socialinės rizikos šeimų grupei.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.