aA
Alžyro pilietis ir lietuvė buvo nuteisti po 15 mėnesių kalėjimo dėl „apgailėtino mėginimo“ fiktyviai susituokti, skelbia portalas Walesonline.co.uk.
Dėl „apgailėtino mėginimo“ fiktyviai susituokti lietuvė atsidūrė už grotų
© DELFI / Tomas Vinickas

Mohammedas Maamiras, 37 m., ir Laura Stasytienė, 27 m., prisipažino savo kaltę dėl mėginimo sukčiauti – fiktyviai susituokti, kad alžyrietis galėtų išvengti deportacijos ir gautų teisę likti Britanijoje.

Pranešama, kad abu teisiamieji Cardiffo Karališkajojo teismo proceso metu naudojosi vertėjų paslaugomis.

L. Stasytienė prisipažino pažeidusi 1971 metų imigracijos įstatymą.

M. Maamiras, klausydamas lietuvės prisipažinimo, nesutikdamas purtė galvą. Tačiau vėliau, pasitaręs su advokatu, jis taip pat pripažino savo kaltę.

Teismas išgirdo, kad pora susipažino praėjusią liepą ir rudenį mėgino susituokti Cardiffo santuokų registravimo biure, tačiau tuomet neturėjo reikiamų dokumentų.

„Įsimylėjėliai“ antrą kartą grįžo į santuokų rūmus šių metų sausio 22 dieną, tačiau kilus įtarimams, santuokų registruotojas iškvietė policiją bei JK sienos apsaugos tarnybą.

Jaunavedžių pora buvo nugabenta į policijos nuovadą apklausai, o apieškojus alžyriečių namus rasti įrodymai, kad jis iš užrašų mokėsi įvairių faktų apie būsimą žmoną, kad niekam nesukeltų įtarimų, jog jos visai nepažįsta.

L. Stasytienė į Britaniją atvyko prieš 14 mėnesių ir dirbo viename Cardiffo fabrike.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.