aA
Prienų rajono policijos komisariate dirbantys pareigūnai Povilas M. ir Ramūnas A. ne kartą buvo pagirti už gerą darbą, tačiau vasarį jie sulaukė baudžiamosios bylos, kurioje tapo įtariamaisiais.
Prienų pareigūno karjera: pagyrimai už gerą darbą ir įtarimai kolekcinių vertybių vagyste
© Reuters/Scanpix

Teisėsaugos dėmesio sulaukę policijos pareigūnai lankėsi pas vieną žmogų, įtariama, kad vienas policijos pareigūnų užsimanė nemokamai apsirūpinti kolekcininko turimomis vertybėmis – užsienio valstybių kariuomenių lauko uniformų švarkais.

Įtariama, kad du švarkus pasiėmęs Povilas M. nesiteikė jų savininkui už juos mokėti. Kokius nuostolius patyrė kolekcininkas ir kas nukentėjo, Kauno prokurorai komentuoti neskuba. Planuojama per kelias savaites užbaigti tyrimą.Pasak bylą kuruojančios prokurorės Nomedos Urbonavičienės, kol tyrimas nebaigtas, ji nenori skubėti informuoti visuomenę.

Apie policijos pareigūnų sulaikymą ir pareikštus įtarimus prokuratūra uždraudė kalbėti ir pareigūnų kolegoms, mat tyrimas gana neįprastas.

Neatskleidžiama ir iš kokios šalies švarkai atkeliavo į Lietuvą. Pareigūną sudominę švarkai buvo siūti ne Lietuvos ar Rusijos kariams.

Pareigūnui Povilui M. pareikšti įtariamai kolekcinių vertybių vagyste.

Vagyste ir piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas pareigūnas Povilas M. mėnesiui buvo suimtas ir trims mėnesiams, iki gegužės vidurio, nušalintas nuo tarnybos.

Pareigūno vardą, įtariama, pamynęs, tačiau nevogęs jo kolega Ramūnas A. nuo pareigų nušalintas dviem mėnesiams. Jis nedirbs iki balandžio vidurio.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.