aA
Italijos pakrantės apsauga naktį į ketvirtadienį reaguodama į pagalbos signalus prie Sicilijos pakrantės išgelbėjo beveik 500 migrantų, kurie plaukė penkiomis nedidelėmis pripučiamomis valtimis, praneša „Reuters“.
Italijos pakrantėje per 24 valandas išgelbėta beveik 500 migrantų
© Shutterstock nuotr.

Pakrantės apsaugos atstovas Marco di Milla sakė, kad migrantai buvo daugiausia iš Užsachario Afrikos. Tarp migrantų buvo nėščių moterų. M. di Milla pasakojo, kad migrantai plaukė nedidelėmis pripučiamomis valtimis, kuriomis saugiau gali plaukti apie 10 žmonių. Kiekvienoje valtyje buvo susigrūdę beveik po 100 žmonių. Manoma, kad migrantai išplaukė iš Libijos Šiaurės Afrikoje. Dauguma migrantų buvo nuplukdyti į Lampedūzos salą, į kurią kasmet atvyksta tūkstančiai imigrantų.

Pavasarį atšilus orams padaugėjo migrantų, bandančių kirsti Viduržemio jūrą. Kelionėje tūkstančiai žmonių žūva sudužus laivams, dėl blogų sąlygų ir maisto bei vandens stygiaus.

Apytiksliais duomenimis, 2011 metais Viduržemio jūroje žuvo 1 500 migrantų. Dauguma jų bandė pabėgti nuo „arabų pavasario“ neramumų. Organizacija „Human Rights Watch“ teigia, kad 2012 metais žuvo daugiau nei 300 žmonių.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.