aA
"Oskaro" laureatas režisierius Oliveris Stone'as pademonstravo palaikymą tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėjui Julianui Assange'ui, aplankydamas jį Ekvadoro ambasadoje Londone.
Oliveris Stone'as
Oliveris Stone'as
© AFP/Scanpix

Filmo "Gimęs liepos 4-ąją" (Born on the Fourth of July) kūrėjas susitiko su prieštaringai vertinamu valstybių paslapčių viešintoju balandžio 4 dieną, o vėliau savo svetainėje socialiniame tinkle "Twitter" pateikė detalių apie jųdviejų "viltingą pašnekesį".

"(Tai buvo ir) liūdna proga, kai Julianas negalėjo išlydėti manęs per duris. Jis gyvena mažyčiame kambaryje - labai kukliai ir drausmingai. (Jis) stipraus proto, (bet) nemato saulės, (neturi) draugų, kurie jį lankytų, darbo, kurį reikėtų atlikti", - rašo O.Stone'as.

J.Assange'as gyvena Ekvadoro ambasadoje nuo pernai birželio, kovodamas, vengdamas ekstradicijos į Švediją, kuri siekia jį apklausti dėl įtariamo lytinio smurto prieš dvi moteris.

O.Stone'as taip pat kritikavo kelis šiuo metu kuriamus filmus apie J.Assange'ą, tarp jų "Penktoji valdžia" (The Fifth Estate), kuriame australą aktyvistą vaidins aktorius Benedictas Cumberbatchas (Benediktas Kumberbačas), ir režisieriaus Alexo Gibney dokumentinį filmą "Mes vagiame paslaptis "We Steal Secrets".

"Vienas dokumentinis filmas, kuriamas Alexo Gibney, veikiausiai nebus švelnus. Kitas filmas, (kuriamas kino studijos) "Dreamworks", taip pat bus nedraugiškas, - rašo režisierius. - Nemanau, kad dauguma žmonių Jungtinėse Valstijose suvokia, koks svarbus yra "Wikileaks" ir kodėl Juliano bylai reikia palaikymo. Julianas Assange'as daug nuveikė dėl žodžio laisvės ir dabar yra persekiojamas šios koncepcijos pažeidėjų."

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.