aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė Jungtinės Karalystės ambasadis užuojautų knygoje, pagerbdama buvusios britų premjerės Margaret Thatcher atminimą.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Stiprios asmenybės žavi tuo, kad jos yra stiprios ir sugeba istoriniais, sudėtingais laikotarpiais prisiimti atsakomybę dėl savo tautos ir įvairių reformų. Tame tarpe – ir tarptautinę atsakomybę. Nes būtent ši lyderė tikrai pasisakė už Baltijos šalių nepriklausomybę ir Šaltojo karo metu visada buvo mūsų pusėje. Mums ši lyderė tikrai buvo mūsų kovos už nepriklausomybę simboliu. Kieta, tvirta, žinanti savo nuomonę ir mokanti ją apginti“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė pažymėjo, kad M. Thatcher ne visiems kėlė šiltus jausmus – tačiau tai stipriems lyderiams esą neišvengiama.

„Stiprūs lyderiai palieka įvairų įspūdį. Vieni dažniausiai labai žavisi, o galbūt kiti kartais turi ir neapykantos krislelį. Bet tai yra istorinė, viso pasaulio asmenybė. Ir ji tikrai padarė didžiulę istorinę įtaką tiek Didžiosios Britanijos ateičiai, praktiškai sukurdama dabartinį ekonominį Didžiosios Britanijos modelį, tiek tarptautinėje erdvėje – gindama ir mus, mažas valstybes. Visada tokios asmenybės žavi. Tokios asmenybės moko. Ir tokių asmenybių visam pasauliui kiekviename istorijos periode reikia“, - teigė D. Grybauskaitė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.