aA
Antradienį, apie 19.10 val., Klaipėdos rajone, Dovilų seniūnijoje, Šiūparių kaime, automobilio "Citroen Xsara Picasso" vairuotojas kaimelio sankryžoje neapsisprendė į kurią pusę važiuoti. Kol sugalvojo, mašina atsitrenkė į kaimynės garažą.
Neapsisprendęs kur sukti sankryžoje, girtas vairuotojas apgriovė kaimynės garažą
© DELFI

Į įvykio vietą atvažiavę pareigūnai avarijos vietoje aptiko neblaivų mašinos savininką Vaidą K., gim. 1980 m. Pilietis buvo laibai girtas, po kelių bandymų jam pavyko iš plaučių išpūsti orą į alkoholio matuoklį. Piliečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,27 promilės.

Pilietis, aišku, neigė vairavęs automobilį, tačiau nurodyti, kas vairavo jo mašiną, negalėjo. Vaikai, lakstę netoliese, o ir pati garažo šeimininkė ponia Genovaitė, po avarijos matė tik vieną žmogų - kaimyną Vaidą.

Piliečio buvo paklausta, ar tik jis vis dar nešvenčiąs savo gimimo dienos (kovo 30 d.). Tačiau žmogus rišliai atsakyti nesugebėjo, jis tik nudžiugo, patyręs, kad kažkas prisiminė jo gimimo dieną.

Vaidas K. nuvežtas blaivytis į Klaipėdos rajono policijos komisariatą. Ten išblaivėjus, jo bus paprašyta parašyti paaiškinimą dėl avarijos arba nurodyti kitą asmenį, kuris padarė avariją ir pabėgo.

Automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Už avariją, kurią sukėlė neblaivus pilietis, įstatymai numato arba 4000-5000 litų baudą, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 36-60 mėnesių, arba 15-30 parų areštą, tačiau vis tiek atimant vairuotojo pažymėjimą. Už pabėgimą iš avarijos vietos gresia 3000-4000 litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 36-60 mėnesiams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.