aA
Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas antradienį popiežių Pranciškų pavadino "dvasiniu pasaulio lyderiu" ir pabrėžė, kad Vatikanas ir Jungtinės Tautos siekia tų pačių socialinio teisingumo tikslų.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus
© Scanpix

"Labai svarbu susitikti su dvasiniu pasaulio lyderiu", - kalbėjo Ban Kim-moonas susitikimo su argentiniečiu popiežiumi pradžioje.

"Šventasis sostas ir Jungtinės Tautos turi bendrų tikslų ir idėjų, - sakė JT vadovas, vienas pirmųjų pasaulio lyderių, kurį priėmė praėjusį mėnesį išrinktas pirmas katalikų vadovas ne europietis per visą Bažnyčios istoriją.

Pranciškus ragina Romos Katalikų Bažnyčią būti arčiau paprastų žmonių ir padėti skurstantiems, taip pat megzti ryšius su skirtinių religinių atstovais ir netikinčiaisiais.

"Mes kalbėjomės apie būtinybę palaikyti socialinį teisingumą ir paspartinti darbą, norint įgyvendinti Tūkstantmečio plėtros tikslus", - Ban Ki-moonas sakė po susitikimo.

Tarptautinė bendruomenė užsibrėžė iki 2015 metų pasiekti šiuos tikslus, tarp kurių yra: išnaikinti visišką skurdą bei badą ir sumažinti vaikų mirtingumą.

"Popiežius Pranciškus yra taikos ir tikslo žmogus. Jis yra mūsų nebyliųjų balsas", - sakė jis.

Ban Ki-moonas pakvietė pontifiką apsilankyti Jungtinėse Tautose "anksčiausiu jam patogiu laiku".

JT lyderis taip pat komentavo popiežiaus sprendimą pasivadinti Šv.Pranciškaus Asyžiečio garbei. Pasak jo, tai "galinga žinia apie daugelį tikslų, kurie yra bendri ir Jungtinėms Tautoms".

"Jis garsiai kalba apie savo atsidavimą neturtingiesiems, jo stiprų kuklumo jausmą, jo troškimą ir gailestingumą žmonių padėčiai pagerinti", - kalbėjo jis.

JT vadovas popiežiui Pranciškui padovanojo didžiulę knygą su Jungtinių Tautų chartijos tekstu šešiomis kalbomis.

Savo ruožtu Šventasis Tėvas, kuris susitikime kalbėjo tik itališkai, svečiui padovanojo Romos mozaiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.