aA
Tarptautinė mokslininkų komanda dar kartą pamėgino atsakyti į amžiną klausimą - ar moterims svarbus yra vyro penio ilgis. Atsakymas yra - taip. Moterims vyrai su didesne varpa atrodo patrauklesni. Tyrimo rezultatai skelbiami JAV mokslo žurnale "Proceedings of the National Academy of Sciences", praneša agentūra AFP.
Tyrimas: ir vis dėlto moterims vyrų penio dydis svarbus
© Shutterstock nuotr.

"Penio dydis yra subtili tema, todėl sunku pasakyti, ar moterys apklausų metu meluoja, ar pačios save apgaudinėja", - sakė tyrimo vadovas Brianas Mautzas iš Otavos universiteto Kanadoje. Todėl esą ankstesnių studijų rezultatai buvo prieštaringi.

Kad dar kartą pamėgintų išsiaiškinti tiesą, mokslininkai 105 moterims iš Australijos pateikė kompiuteriu darytas natūralaus dydžio 53 spėjamų vyrų nuotraukas. Visi jie buvo skirtingo ūgio, skirtingos figūros, visų jų peniai buvo skirtingi - ramybės būsenoje.

Vidutiniškai 26 metų amžiaus heteroseksualios moterys, kurioms nebuvo paaiškinta tyrimo esmė, galėjo iš įvairių kampų apžiūrėti nuotraukas ir jas anonimiškai įvertinti. Jos ne tik ilgiau žvelgė į vyrus su didesniu "pasididžiavimu", bet ir vadino juos seksualiai patrauklesniais.

Šie rezultatai "tiesiogiai paneigia tvirtinimus, kad penio dydis daugumai moterų nėra svarbus", - daro išvadą mokslininkai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.