aA
Šylant orams plonėja ir ledas ant vandens telkinių. Nepaisant perspėjimų, kad lipti ant ledo pavojinga, dar pasitaiko drąsuolių, kurie ryžtasi poledinei žvejybai. Antradienio popietę vienas nelaimėlis įlūžo ant netvirto Kauno marių ledo, o per gelbėjimo operaciją įlūžo ir vienas iš ugniagesių–gelbėtojų.
Plonas Kauno marių ledas neišlaikė žvejo, ugniagesiams jo išgelbėti nepavyko
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Antradienį, apie 15.20 val. Kauno ugniagesiai – gelbėtojai gavo pranešimą, kad Kauno mariose, ties Pažaislio vienuolynu, skęsta žmogus.

Atvykę ugniagesiai - gelbėtojai pastebėjo nelaimėlį, kuris buvo tolokai nuo kranto. Gelbėtojai susisiekė su žveju ryšio priemonėmis, davė nurodymus, kaip elgtis.

Ugniagesiai bandė permesti ištraukiamas kopėčias per properšą ir pasiekti tvirtesnį ledą. Tačiau šis sumanymas nepavyko – plonas ledas lūžo ir į vandenį įkrito ugniagesys. Netrukus gelbėtojų narui pavyko išlipti ant ledo. Ugniagesys bandė skęstantį žveją pasiekti šliauždamas lūžinėjančiu ledu, tačiau besišaukiančio pagalbos žmogaus pasiekti jam nepavyko.

Tada gelbėtojai nusprendė laužydami ledą pasiekti žveją plaukdami valtimi. Tačiau išgelbėti vyriškio nepavyko - jis žuvo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.