aA
Gėlės, papuošalai, muzikinis centras, mobiliojo ryšio telefonas, pramogos įvairiose laisvalaikio praleidimo vietose. Tokiomis dovanomis 45 metų Panevėžio rajono gyventojas Ramūnas S. apipylė vieną vaikų globos namų auklėtinę. Jai – tik 15 metų.
Romaną su 15-mete užmezgęs 45 m. vyras: tai – didžiulė meilė
© Shutterstock nuotr.

„Nes ją myliu ir ketinu susituokti“,– nė nesikuklindamas pareiškė net 30 metų už nepilnametę vyresnis jau du kartus teistas verslininkas.

Maža to, siekdamas įgyti mergaitės tėvų pasitikėjimą, vyras suremontavo mergaitės kambarį, į kurį ši retkarčiais savaitgaliais grįždavo namo. Tiesa, tik trumpam – nepilnametė namuose jautė nepriteklių, tėvai dažnai girtaudavo, todėl ji pati pasiprašė leisti gyventi vaikų globos namuose.

Tokios detalės paaiškėjo teismui išnagrinėjus Ramūnui S. iškeltą baudžiamąją bylą dėl lytinės aistros tenkinimo su lytiškai nesubrendusia, 16 metų nesulaukusia mergaite. Už tai teismas vyrui skyrė metų keturių mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir jį įpareigojo nemokamai išdirbti 80 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Ramūnui S. teismas taip pat skyrė 24 MGL dydžio (3 tūkst. Lt) baudą.

Gerokai vyresnio vyro draugystė su vaikų globos namų auklėtine paaiškėjo, kai savaitgaliams pas tėvus išvažiavusi nepilnametė į globos namus grįždavo apipilta dovanomis ir net neslėpė, jog susirado draugą. Kad nereikėtų mergaitę vežiotis į viešbučius, į tėvus jai tinkantis vyras buvo net specialiai išsinuomojęs butą.

Nors ir buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, tačiau verslininkas neatsisakė savo planų – jis toliau savo ateitį sieja su nepilnamete. Vyras net svarstė, ar bent trumpam neišvažiuoti į Rusiją pas giminaičius, kai jo draugei sukaks 18 metų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę policijos pareigūnai nustatė, kad Ramūnas S. beveik metus tenkino lytinę aistra su lytiškai nesubrendusia mergaite – pasinaudojo jos sunkia materialine padėtimi, tėvų nepriežiūra, polinkiu idealizuoti romantinius santykius, pervertinti jai rodomą dėmesį, patiklumu bei pasidavimu įtaigai.

Iš pradžių buvo kaip tėvas, vėliau tapo vyru

Ramūnas S. su nepilnamete susipažino, kai šiai tebuvo 14 metų – kartą miškovežiu važiavęs vyras pavežėjo jos vyresniąją seserį. Po šios pažinties vyras ėmė rūpintis abiem seserimis – nupirkdavo maisto, kartu nueidavo į kiną.

Kai vyresnioji sesuo išvyko uždarbiauti į Daniją, Ramūnas S. ėmė globoti jaunėlę – ją nuveždavo į mokyklą, nupirkdavo reikalingų daiktų.

„Toks rūpestis per pusmetį peraugo į kitokius santykius – iš pradžių jai buvau kaip tėvas, o vėliau tapau vyru, – nė nesikuklindamas aiškino vyras. – Mus sieja abipusė meilė. Žinojome, kad mums bus sunku draugauti dėl didelio amžiaus skirtumo, žmonės mus apkalbinės, tačiau bendraujame iki šiol ir kai ji bus pilnametė, susituoksime“.

Jis taip pat patikino, kad didelis amžiaus skirtumas jiems niekada nebuvo problema: „Bendraujant to nesijautė, aš prisitaikiau prie jos, o ji – prie manęs, be to, mano draugė atrodo daug vyresnė, nei yra pagal metus, ji – labiau subrendusi“.

Su pirmąja žmona dar neišsiskyręs ir du jau suaugusius vaikus turintis vyras neslėpė, kad parengė savo draugės tėvų namo projektą, nes planavo kartu gyventi jai sulaukus pilnametystės.

Kad merginai nebūtų liūdna, vyras jai nupirko muzikinį centrą, mobiliojo ryšio telefoną, o kartu susitikdavo tik savaitgaliais. Jie, kaip sakė Ramūnas S., neapsieidavo ir be lytinių santykių.

„Mes gyvenome kaip vyras ir žmona“, – jis sakė, kad su niekada nuo pašalinių neslėpė savo santykių su drauge – net gatvėje vaikščiodavo susikibę už rankų.

Po susitikimų su nepilnamete grįždavo pas sugyventinę

Ramūnas S. nesutinka, kad pasinaudojo sunkia nepilnametės finansine padėtimi. „Jai padėjau kuo galėjau“, – jis tikino, jog draugę prižiūrėjo, skatino mokytis.

Po pažinties su gerokai vyresniu vyru nepilnametė taip pat savo gyvenimą piešė rožinėmis spalvomis.

„Mes planuojame kartu gyventi ir auginti vaikus, – sakė ji. – Praėjus trims mėnesiams po mūsų draugystės supratau, kad Ramūną S. myliu, nuo to laiko net metų skirtumo nesijautė – įsimylėjau. Jis man rodė dėmesį, buvo draugiškas, malonus, mes gražiai bendravome“.

Nepilnametė sakė, kad su Ramūnu S. susitikdavo tik savaitgaliais, kai ją išleisdavo iš globos namų. „Po to jis važiuodavo pas savo sugyventinę – toks buvo jo gyvenimas“, – sakė ji.

Nepilnametė neslėpė, kad jos tėvas pradžioje stebėjosi šia draugyste. „Tačiau paskui jis pamatė, kad man viskas yra gerai, esu laiminga, todėl tam neprieštaravo“, – sakė ji.

Tėviškos meilės namuose nejutusi mergina taip pat pažymėjo, kad draugas ją dažnai apipildavo įvairiomis dovanomis – nupirkdavo gėlių, grandinėlę, auskarus, apyrankių, telefoną, muzikinį centrą. O per gimtadienį, kai ji neteko nekaltybės, jautėsi išvis laiminga – Ramūnas S. viename viešbutyje ją apipylė gėlėmis.

Vaikų globos namų auklėtiniai – labai įtaigūs

Vaikų globos namų, kuriuose gyveno nepilnametė, direktorė pareigūnams sakė, kad kilus įtarimų dėl galimo mergaitės išnaudojimo buvo pranešta Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Pedagogė įsitikinusi, kad mergaitės ir Ramūno S. santykiams lemiamos įtakos galėjo turėjo jo perkamos dovanos.

„Vaikų globos namuose esantiems vaikams trūksta dėmesio, meilės, – sakė ji. – Kai vaikas gyvena nejausdamas meilės, rūpesčio, greitai atsiranda prieraišumas prie to žmogaus, kuris parodo švelnumą, rūpestį. Mūsų globos namų auklėtinė nėra iš tų vaikų, kurie lengvai pasiduoda kitų įtakai, ji turi savo nuomonę ir ją išsako – galima teigti, kad ji yra labiau subrendusi, nei kiti vaikai pagal savo amžių“.

Globos namų vadovė neslėpė, kad visi įstaigos darbuotojai buvo priblokšti, kai sužinojo, jog jų auklėtinė įsimylėjusi net 30 metų vyresnį vyrą.

„Neslėpsiu, mums buvo šokas, nežinojome, kaip tai vertinti, – sakė ji. – Nepilnametė mums aiškino, kad myli tą žmogų, be jo negali gyventi“.

Kita globos namų darbuotoja atskleidė, kad po Ramūno S. suėmimo nepilnametė tapo labai uždara ir tai labai išgyveno.

„Mano darbo praktikoje tai buvo pirmas toks atvejis, kai vaikas įsimylėjo tokio amžiaus žmogų, – sakė pedagogė. – Iš pradžių man buvo baisu, bet mačiau, kad mergaitė labai daug galvoja apie Ramūną S., verkia. Bandžiau su ja kalbėtis, kaip galiu padėti – po draugo sulaikymo ji buvo priblokšta, nieko nebenorėjo. Bandėme ją vežti pas psichologą, tačiau ji atsisakė bendrauti su svetimais žmonėmis“.

Globos vaikų namų darbuotoja teigė, kad Ramūnas S. kartais atvažiuodavo paimti jų auklėtinės ir visada prisistatydavo kaip dėdė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.