aA
Seimas antradienį balsuos dėl "Drąsos kelio" partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės neliečiamybės panaikinimo. Tuo metu jos rėmėjai prie parlamento rūmų rengia mitingą.
Parlamentarai balsuos dėl N.Venckienės neliečiamybės panaikinimo
© DELFI / Kiril Čachovskij

Seimui teikiamas rezoliucijos projektas, kuriuo siūloma tenkinti generalinio prokuroro Dariau Valio prašymą leisti patraukti parlamentarę baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

Kad parlamentaro neliečiamybė būtų panaikinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Rezoliucijos projektą parengė Seimo laikinoji tyrimo komisija, išklausiusi N.Venckienę bei prokurorus. Komisijos nariai prašė prokurorų pateikti vaizdo įrašą iš praėjusių metų gegužės 17 dieną vykusios mažametės perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei operacijos, tačiau gavo tik jo dalį, kurioje nematyti mažametės.

Už komisijos sprendimą siūlyti naikinti parlamentarės imunitetą balsavo septyni komisijos nariai, penki manė, kad neliečiamybės naikinti nereikėtų.

Sausį kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, "Drąsos kelio" partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N.Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D.Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Savo ruožtu "Drąsos kelio" partijos frakcija antradienį į plenarinį posėdį kviečiasi generalinį prokurorą, prašydami atsakyti į klausimus dėl įtarimų N.Venckienei. Prokuroro klausiama, kodėl dėl įtarimų N.Venckienei nevykdžius teismo sprendimą nepabrėžiama, kad vaikas turėjo būti perduotas nevartojant prievartos, kodėl vaiko perdavimo metu neatsižvelgta į tai, jog N.Venckienė turėjo teisinę neliečiamybę kaip teisėja.

Tuo pačiu "Drąsos kelias" partija antradienį prie Seimo rengia mitingą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.