aA
Charizmatiškasis Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, kuris yra vienas didžiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų ir kuris kiek daugiau nei po savaitės bus imtas teisti, pirmadienį sakė, kad psichologiškai pasirengė kalėjimo bausmei ir susipakavo į krepšį drabužius, kuriuos ims į kalėjimą.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas
© RIA/Scanpix

Interviu, kurį paskelbė opozicijos savaitraštis "New Times", A.Navalnas sakė, kad yra pasirengęs būti įkalintas grobstymo byloje, kuriai, jo įsitikinimu, asmeniškai vadovauja V.Putinas.

"Dvasiškai esu tam pasirengęs. Pasirengiau: surašiau įgaliojimus ir daug kartų aptariau su žmona, ką ir kaip darysime, - sakė jis. - Jeigu jie mane įkalins, tai įkalins".

Jo teismo procesas prasidės balandžio 17 dieną, šalies šiaurėje esančiame Kirovo mieste. Byla yra susijusi su neaiškiu to regiono administracijos, kuriai jis 2009 metais patarinėjo, verslo sandoriu.

Pesimistiniai A.Navalno komentarai pasirodė kelios dienos po to, kai jis pirmą kartą deklaravo savo ambicijas siekti prezidento posto. "Noriu pakeisti gyvenimą šioje šalyje", - praėjusią savaitę sakė jis.

A.Navalnas, kuris kategoriškai neigia savo kaltę, sakė manantis, kad V.Putinas "asmeniškai duoda nurodymus" jo byloje ir tikriausiai pasiųs jį į kalėjimą iki dešimties metų, o ne skirs lygtinę bausmę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.