aA
Darbo partijos (DP) pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad jau balandžio 24-ąją „darbiečiai“ rinksis į visuotinį suvažiavimą ir svarstys galimą susijungimą su Leiboristų partija.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Netrukus bus visuotinis posėdis – jų ir mūsų, ir bus jungimasis“, – pirmadienį žurnalistams sakė V. Uspaskichas, pažymėjęs, kad apie jungimąsi su leiboristais jis buvo pranešęs po Tvarkos ir teisingumo bei DP tarybos posėdžio.

„Tada pasakiau, kad DP įpareigoja tarybą iš pradžių jungti su leiboristais ir „darbiečiais“ – čia jokių paslapčių nėra“, – tikino jis.

V. Uspaskichas aiškino, kad jungdamasis su kita politine jėga nesiekia, jog DP išvengtų baudžiamosios atsakomybės.

„Jeigu prokuroro pagrindinis siekis uždaryti DP, tai mes ją uždarysime, – sakė V. Uspaskichas. – Jeigu prokuroro pagrindinis siekis nubausti DP, visa bausmė pereis naujam kūriniui, todėl, kad mes kreipėmės į Teisingumo ministeriją ir parašėme, jog jungiamės tik su tokia sąlygas, kad naujam kūriniui pereitų visos atsakomybės. Jeigu nori kažkas sunaikinti 17 tūkst. „darbiečių“, tai nepavyks – nei Seimui, nei teismui, nei oponentams, nebent Dievui. Tik jis yra visagalis“.

Tuo metu DP finansinių machinacijų byloje valstybinį kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas žurnalistams pažymėjo, kad kol kas sudėtinga pasakyti, ar su kita politine jėga susijungusi DP neišvengs bausmės, jeigu tokia bus skirta.

„Šiandien spręsti ir vertinti yra pakankami sudėtinga, kol neturime kažkokių rezultatų, – sakė S. Verseckas. – Esu jau dėstęs savo nuomonę, kad juridinio asmens reorganizacijos atveju iškyla tam tikrų problemų dėl juridinio asmens baudžiamosios atsakomybės, nes tada reikia vertinti žymiai platesnį aplinkybių, faktų ratą – ar tada reorganizuotas asmuo gali būti traukiamas atsakomybėn. Tokią iš esmės poziciją išdėstė ir Lietuvos apeliacinis teismas, pažymėjęs, kad nėra taip, jog reorganizacija netrukdo juridinio asmens atsakomybei, bet tada atsiranda papildomų aplinkybių, į kurias turi būti atsižvelgiama“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.