aA
„Oskaru“ apdovanotas aktorius Jeremy Ironsas sukėlė pasipiktinimą pareikšdamas, jog priėmus tos pačios lyties asmenų santuokų įstatymą, tėvas galės vesti savo sūnų ir taip išvengti paveldėjimo mokesčio.
Jeremy Ironsas
Jeremy Ironsas
© Mavrixonline/Scanpix

Jis taip pat išreiškė būgštavimus, jog kova už lygias teises gali nuvertinti santuokos supratimą, rašo „The Telegraph“.

64 metų kino žvaigždė teigė, jog „bet kokiu atveju nėra griežtai nusistatęs“ prieš gėjų santuokas, tačiau pažymėjo, kad šiuo įstatymu gali pasinaudoti tėvai, kad perduotų sūnums savo turtą be paveldėjimo mokesčių.

„Argi negalėtų tėvas vesti savo sūnaus?“, - teigė J. Ironsas.

Kai jam buvo priminti įstatymai, draudžiantys kraujomaišą, aktorius atsakė: „Tarp vyrų kraujomaišos nebūna“.

„Kraujomaišą draudžiantys įstatymai saugo nuo dauginimosi tos pačios šeimos viduje, bet vyrai nesidaugina“, - pridūrė jis.

Tokie J. Ironso pasisakymai sukėlė nuostabą socialiniuose tinkluose.

Vienas „Twitter“ vartotojas rašė: „Negaliu pakęsti, kai žmonės sako, kad nėra prieš kažką nusistatę, o tuomet tėškia įžeidimus“.

Kitas asmuo teigė, jog šis interviu „įrodė, kad snobiškas britų akcentas dar nereiškia proto“.

Gėjų, lesbiečių ir biseksualų labdaros organizacijos „Stonewall“ atstovas spaudai sakė: „Mažai žmonių pritars keistiems Jeremy Ironso būgštavimams dėl lygių santuokos teisių“.

Turėdamas galvoje J. Ironso vaidmenį 2011 metų televizijos seriale „The Borgias“ („Bordžijos“), kuriame jis įkūnijo popiežių Aleksandrą VI, minėtos organizacijos atstovas spaudai pridūrė: „Gaila, tačiau jo komentarai rodo, kad jis šiek tiek per daug įsijautė į popiežiaus vaidmenį „Bordžijose“.

J. Ironsas laikraščiui „The Huffington Post“ sakė „visiems, su kažkuo gyventiems, linkintis kuo didžiausios sėkmės, nes tai yra fantastiška“.

„Gyventi su kitu gyvūnu, ar tai būtų sutuoktinis, ar šuo, yra nuostabu“, - sakė jis.

„Gera, kai turi ką mylėti. Nemanau, kad seksas yra svarbus. Tai, kas juo vadinama, visai nesvarbu“, - teigė aktorius.

Du vaikus turintis J. Ironsas, 34 metus gyvenantis su savo žmona, airių aktore Sinead Cusack, taip pat išreiškė savo nuomonę apie tos pačios lyties asmenų santuokas, kurias linkstama vadinti civilinėmis partnerystėmis.

„Man atrodo, kad jos dabar kovoja dėl pavadinimo. Nerimauju, kad tai reiškia, jog mes nuvertiname, arba keičiame, santuokos sampratą. Nerimauju tik dėl to“, - sakė jis.

Nepaisant aktoriaus būgštavimų, 2004 metais priimtos 1949 metų Santuokos akto pataisos aiškiai uždraudė tėvams tuoktis su savo sūnumis, ir tos pačios lyties asmenų santuokų įstatymo projektas nebekeis to, kas jau yra įtvirtinta įstatymu.

J. Ironsas ne pirmą kartą sužiba prieštaringais pasisakymais. Neseniai jis buvo priverstas ginti savo komentarus, pasakytus per interviu prieš pusantrų metų. Tuomet jis neva tėškęs: „Jeigu vyras uždeda ranką ant moters sėdmenų, bet kuri save gerbianti moteris gali su tuo susitvarkyti. Tai bendravimas“.

Jis tvirtino, kad radijas „Times“ neteisingai jį pacitavo ir kad iš tikrųjų jis sakęs, jog „bet kuri save gerbianti moteris pasakys tau „Atsiknisk“.

Radijo „Times“ žurnalistas Andrew Duncanas, ėmęs iš aktoriaus interviu, išplatino pranešimą spaudai, kuriame paneigė neteisingai pacitavęs J. Ironso žodžius.

„Esu nustebęs, kad Jeremy Ironsas tebetvirtina, kad jis per 2011 metų interviu „žinoma, buvo blogai pacituotas“, ypač turint galvoje, kad po to, kai jis pasiskundė (pirmą kartą – aut. past.), persiunčiau jam interviu įrašą ir jo stenogramą“, - teigė žurnalistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.