aA
Ketvirtadienį ryte savo namuose iš gyvenimo pasitraukė Kėdainių savivaldybės tarybos narys Viktoras Gaižauskas.
Viktoras Gaižauskas, kedainietis.lt nuotr.
Viktoras Gaižauskas, kedainietis.lt nuotr.

Kedainietis.lt žiniomis, vyras nusišovė savo namuose.

Kėdainių rajono policijos komisariato kriminalinio skyriaus viršininkė Diana Mikalauskaitė DELFI sakė, kad artimieji susisiekė su policija 10.50 val. ir pranešė, kad V. Gaižauskas dingo. Vos po dešimtiems minučių jis buvo rastas namuose negyvas - nusišovęs.

Savižudybės versiją sustiprina ir tai, kad vyras artimiesiems paliko atsisveikinimo raštelį. Apie priežastis kodėl politikas pasitraukė iš gyvenimo, tyrėja nelinkusi kalbėti, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Partijos kolegė abejoja, ar V.Gaižauskas nusišovė

Socialdemokratų Kėdainių skyriaus pirmininkė Danutė Vitauskienė DELFI teigė nelabai tikinti, kad V. Gaižauskas nusišovė ir siūlė palaukti policijos tyrimo.

„Nelabai seniai tik sužinojau. Man pranešė pažįstama gydytoja. Daugiau informacijos neturiu, kadangi šiuo metu turiu biuletenį ir kol kas neturiu jokios informacijos absoliučiai“, - teigė D. Vitauskienė.

Kėdainiuose socialdemokratai yra koalicjoje su Darbo partija. V. Gaižauskas buvo Vikondos koncernui priklausančios įmonės „Josvainiai“ direktorius. Vikondos koncernas siejamas su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

D. Vitauskienė teigia nepastebėjusi, kad V. Gaižauskas būtų buvęs prislėgtas ar turėtų kažkokių problemų bei sakė nelabai tikinti, kad partijos kolega tikrai nusišovė. Klausiama apie problemas šeimoje, politikė teigė žinojusi tik tiek, kad anksčiau stipriai sirgo V. Gaižausko žmona.

„Žinote, kas ten įlįs į šeimos vidų. Šiaip viskas atrodė normalu. Anksčiau žmona gana stipriai sirgo, bet ar tai galėjo turėti kokios nors įtakos, kad žmogus šautųsi? Ir išvis ar jis nusišovė? Čia tik taip dabar visi sako, kad nusišovė, o gal jį nušovė, pavyzdžiui? Iš kur čia taip visi tvirtina?“ - klausė socialdemokratė.

V. Gaižauskas gimė 1947 m. gegužės 14 d. Grinkiškyje, Radviliškio rajone, jis buvo veterinarijos gydytojas, dalyvavo politiniame Lietuvos gyvenime.

1952–1960 m. V. Gaižauskas mokėsi Grinkiškio vidurinėje mokykloje, 1960–1964 m. Kėdainių vidurinėje mokykloje, 1971 m. baigė Lietuvos veterinarijos akademijos Veterinarijos fakultetą.

1971–1980 m. dirbo Kėdainių rajono Josvainių kolūkio veterinarijos gydytoju, nuo 1980 m. buvo agrofirmos „Josvainiai“ direktorius.

Nuo 1990 m. priklausė Lietuvos demokratinės darbo partijai (LDDP), šiai partijai susijungus su socialdemokratais tapo socialdemokratu.

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-V
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

www.kedainietis.lt