aA
Kaip BNS sakė Klaipėdos privačių vežėjų asociacijos "Autosektorius" prezidentas Edmundas Bartkus, nutrūkus deryboms su konservatorių Vyriausybe, vežėjų reikalavimai nusiųsti visoms Seimo opozicinėms frakcijoms. Joms padedant, tikimasi apskųsti finansų ministro kovo 30 dienos įsakymą dėl kasos aparatų įregistravimo tvarkos.

"Šią registraciją bandysime sustabdyti teismo keliu, padedant opozicinėms frakcijoms", sakė E. Bartkus.

Taip pat ruošiamas pareiškimas Konstituciniam Teismui dėl Vyriausybės nutarimo, dėl patentų panaikinimo įstatymo teisėtumo bei kasos aparatų įdiegimo privatiems vežėjams teisėtumo.

"Tikimės, jog mums pavyks laikinai sustabdyti šiuos nutarimus. Mes dar turime laiko toliau be blokadų, teismo keliu, taikiai spręsti problemas", sakė E. Bartkus.

Pasak jo, toks sprendimas buvo priimtas šeštadienio naktį, visos Lietuvos vežėjams susitikus Kryžkalnyje.

Pasak E. Bartkaus, dabar visi keleiviniais mikroautobusai dirba.

E. Bartkus sako, jog "galų gale gali būti prieita iki Strasbūro teismo".

"Tai yra mano principas. Mes ne vagys, ne žmogžudžiai, mes esame smulkūs verslininkai ir mes kovojame už savo darbo vietas. Jei patentą panaikina, žūsta ne tik vežėjai, bet ir visi smulkūs verslininkai", sakė E. Bartkus.

Vežėjų pasipiktinimą sukėlė penktadienį "Valstybės žiniose" paskelbtas Finansų ministerijos įsakymas, kad privatūs vežėjai turi kreiptis į mokesčių inspekcijas ir registruoti kasos aparatus. Įmonės, turinčios iki 3 automobilių, tai turi padaryti per vieną mėnesį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.