aA
Kaune paplito nauji automobilių statymo metiniai bilietai. Kauno savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ (ASA) vadovai dievagojasi, kad nieko apie leidimus nežino, tačiau vienas iš įmonės vadovų, Kauno miesto tarybos narys Vygantas Gudėnas, pats turi tokį leidimą.
Leidimai parkavimui
Leidimai parkavimui
© DELFI

Nuotraukose – prabangūs automobiliai

DELFI šaltiniai teigė, kad leidimų, ant kurių puikuojasi AB „Autrolis“ pavadinimas ir ASA logotipas, laikinojoje sostinėje užfiksuota mažiausiai keturios dešimtys. Kitais duomenimis, leidimų gali būti apie 25.

Neoficialiai teigiama, kad iš užfiksuotų automobilių vos du leidimus iš tiesų įsigijo įmonė „Autrolis“, kurios visą 100 proc. akcijų paketą kontroliuoja Kauno savivaldybė. Visi likę skirti neaišku kam.

Pažvelgus į automobilių nuotraukas, kuriose puikuojasi „niekam nežinomi leidimai“, galima susidaryti įspūdį, kad „Autrolyje“ dirba išties pasiturintys žmonės – prabangūs „Mercedes-Benz“ markės visureigiai, limuzino klasės ir sportinio tipo mašinos, brangus „Toyota Land Cruiser“, prestižiniu vadinami „Lexus“. Tai tik dalis automobilių, kurie užfiksuoti su „niekam nežinomais“ leidimais.

„Mes tikrai reaguosime ir nepaliksime to be dėmesio. Tai yra visiška savivalė“, - DELFI teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Eiliniam piliečiui metinis automobilių statymo bilietas apmokestintose Kauno vietose kainuoja 2100 Lt. Laikinosios sostinės savivaldybės kontroliuojamos įmonės automobilių statymo leidimą gali įsigyti už 1200 Lt.

Niekas nežino, bet turi

„Aš pirmą kartą matau tokį leidimą“, - dievagojasi ASA direktorius Algimantas Puidokas.

Tuo tarpu konservatorius V. Gudėnas, pamatęs nuotraukas, iš pradžių bandė juokauti.

„Gal „Autrolyje“ dirba labai turtingi žmonės. Reikia pasitikrinti“, - sako V. Gudėnas.

„Jeigu tai tikra informacija, tai reikia pasižiūrėti ir patikrinti, kaip čia yra. Tai yra apskaitomi dalykai, tad nemanau, kad jie bus neregistruoti“, - pridūrė Kauno miesto tarybos narys V. Gudėnas, kuris ėjo ir Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Tačiau V. Gudėno nuotaika pasikeičia, kai tarp mašinų su mistiniais leidimais išvysta savo automobilį „Audi“.

“Man tiesiog išdavė tokį leidimą. Paprašiau ir išdavė“, - teisinasi V. Gudėnas.

Keista, kad dirbdamas ASA direktoriaus pavaduotoju V. Gudėnas nežino, automobilių statymo leidimų išdavimo tvarkos. Dar keisčiau, kad A. Puidokas apskritai pirmą kartą mato tokius leidimus, kokie išduodami ASA darbuotojams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.