aA
Palanga jau pasidabino milžiniškais margučiais, išmargintais suvalkietiškais raštais. Šventų Velykų simbolių alėja šį pavasarį skirta tarmių metams.
Gintarinis margutis Palangoje 2012 m.
Gintarinis margutis Palangoje 2012 m.
© Organizatorių archyvas

Poilsiautojų pamėgtoje pėsčiųjų alėjoje jau sustatyti dviejų metrų aukščio margučiai. Jų stovus miesto tvarkytojai dabina pušų šakomis.

Pasipuošęs milžiniškais margučiais, Velykas kurortas pasitinka ketvirtą pavasarį. Poilsiautojai jau gėrėjosi žemaičių, aukštaičių, o šiemet, kaip ir pernai – suvalkiečių raštais išgražintais margučiais.

Mes šiemet specialiai palikome suvalkiečių raštais išgražintus margučius, nes tai praeitais metais susilaukėme labai daug teigiamų atgarsių iš žmonių. Jiems patiko būtent tokie marginimo raštai“ , – kalbėjo Palangos kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys.

Margučių alėja šiemet skirta tarmių metams. Likus porai dienų iki Velykų, alėją papuoš ir gintarinis margutis.

Kaip ir kasmet, antrąją Velykų dieną visi kviečiami pasitikti tradiciniais liaudies žaidimais ir rungtimis. Išmėginti ėjimą su kojūkais, šokinėjimą su maišais, nešti margutį mediniame nešimo šaukšte.

„Pagrindinis akcentas ir tradicinis žaidimas yra margučių ridenimas. Kaip ir kiekvienais metais, šiemet sieksime dar vieno lovelio ilginimo rekordo. Tikimės, kad šiemet jis sieks apie 20 metrų”, – sakė Ž. Kažys.

Pernai tilto prieigose įrengtas margučių ridenimo takas siekė daugiau kaip 18 metrų.

www.lrt.lt